2014. március 4., kedd

Creamed corn “krémes kukorica” – “Végigfőzni a Meatless-t”

Még a szokásosnál is lazábban követtem a receptet. De nagyon jó lett. :-) Nyilván az eredeti is jó, de nekem se friss jalapeno se koriander nem terem a sarkon/kertben/konyhaablakban. És a chilinek nem is vagyok túl nagy rajongója. Úgyhogy egy csipet chiliport raktam bele, és snassz módon petrezselymet vágtam a tetejére.
Vannak dolgok, amiket nem értek. Például hogy miért könnyebb tavaszi tekercshez való rizslapot venni, mint befőttes gumit. És hogy korianderzöldet szerezni miért olyan lehetetlen küldetés.

Hozzávalók:

  • 1 csésze mirelit kukorica, felengedve (lehetőleg extra édes)
  • 1 teáskanál apróra vágott hagyma
  • fél csésze víz
  • 1 teáskanál olíva olaj
  • 1 csipet őrölt chili 
  • pár kanálnyi feta
  • korianderzöld (soha sem találok, ezért most és nálam általában petrezselyem, de a bazsalikom is jó lehet hozzá)
  • 1-2 evőkanál görög joghurt

Az olajat felhevítem, és pár perc alatt üvegesre sütöm a hagymát. Hozzáadom chilit, átforgatom, majd belekeverem a kukoricát és a vizet. Időnként megkeverve, 5-7 percig főzöm – ennyi idő alatt meg kell puhuljon a kukorica. Átkanalazom egy tálba, belekeverem a joghurtot, sózom, a tetejére morzsolom a fetát, megszórom a zöldfűszerrel, és azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle, remek kísérő a tex-mex ételek mellé.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sajtos kiflik Mennyei, omlós sós kiflik – bableveshez, uzsonnára, vagy csak úgy… Ebből a mennyiségből 48 darab lesz, kisebb létszám esetén fél adagot érdemes sütni, mert frissen a legjobb. Hozzávalók: A tésztához: 70 dkg liszt … Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább
  • Gombás-sonkás sült tészta Sokszor marad mindenféle alapanyagból 5-10-15 dkg, ami önmagában nem sok mindenre jó, különösen, ha nem 1 főre kell főzni. Ennek a sült tésztának az alapja a megfőtt olasz tészta, és a sajtos besamelmártás, ezt aztán minde… Tovább
  • Rántott palacsinta Macerás, és hizlal is, de azt mondom megérte. Nem lesz állandó vendég a konyhámban a rántott palacsinta, az előbb felvázolt okok miatt (és azért is, mert sok mosatlannal jár), de amikor nagy ritkán megkívánom, inkább ittho… Tovább
  • Zöldborsós, csirkés rizottó Rengeteg mirelit borsó van a mini fagyasztómban, ezért folyamatosan borsós ételekben gondolkozom, a nagy töprengésben rájöttem, hogy borsós rizottó még nem volt. Ezen sürgősen változtatni kellett, úgyhogy főztem egy adagot… Tovább

0 megjegyzés: