2014. március 2., vasárnap

Sült édesburgonya pestoval – “Végigfőzni a Meatless-t”

Pontosan az, amit a neve ígér, és ami a képen látszik, (és nem mellékesen, nagyon jó).

Fogok pár édesburgonyát, alaposan megsikálom, és vastag cikkekre vágom. Tepsibe teszem, összeforgatom 1-2 evőkanál olívaolajjal, kicsit megsózom, és forró, 220 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm. Tálaláskor házi petrezselyem-dió pestot kanalazok rá.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Petrezselyem-dió pesto – “Végigfőzni a Meatless-t” Eddig messze ez a recept volt a legkalandosabb. Azt hiszem, kb. a hetedik boltban sikerült csak bébispenótot vennem – ez kiugróan rossz eredmény, ennél jóval előbb szokott sikerülni, ha pedig épp nincs rajta a listámon, nyil… Tovább
  • Kapros avokádó leves – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb hideg, öt perces avokádóleves, az eddigi verzió “avokádóízűbb”, ez fűszeresebb a kaportól és a diótól. Nem tudok dönteni, hogy melyiket szeretem jobban. Ha még nem mondtam volna, király könyv ez a Meatless. Hozzávalók:… Tovább
  • Pekándiós granola A granola roppant egészséges, hiszen zabpehely, méz és olajos magvak keveréke. És mivel nagyon finom, rettentően eteti magát, de  jobb, ha (legkésőbb) a második maréknál eszünkbe jut hogy, igazi kalóriabomba. Nyilván, … Tovább
  • Gránátalmás fodros kel saláta – “Végigfőzni a Meatless-t” Van pár recept a Meatless-ben, amihez fodros kel kell (angolul kale, amerikai blogokon rendszeresen előforduló zöldség). És amit nálunk nem olyan egyszerű beszerezni. Kár, mert nekem így egy kóstolás után sokkal szimpatikusa… Tovább
  • Sült édesburgonya pestoval – “Végigfőzni a Meatless-t” Pontosan az, amit a neve ígér, és ami a képen látszik, (és nem mellékesen, nagyon jó). Fogok pár édesburgonyát, alaposan megsikálom, és vastag cikkekre vágom. Tepsibe teszem, összeforgatom 1-2 evőkanál olívaolajjal, kicsit m… Tovább

0 megjegyzés: