2014. március 8., szombat

Kukoricaleves cheddarral – “Végigfőzni a Meatless-t”

Még mindig nem szeretek levest fotózni, kevés vagyok hozzá. Meg türelmem sincs. Meg azt hiszem kéne valami kulturáltabb tányér. Na mindegy.
Szóval a lényeg: kukorica, krumpli és cheddar. A világosabbik fajta. Meg némi fűszer. És kb. ennyi.

Hozzávalók:

  • 2 csésze zsenge kukorica
  • 1 csésze tej
  • 1 csésze zöldség alaplé
  • 1/4 csésze fehérbor
  • 1 közepes hagyma, finomra vágva
  • 2 szál angolzeller, vékonyan felszeletelve
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1,5-2 csésze meghámozott, és kis kockákra vágott krumpli
  • 1/2 kávéskanál őrölt koriander
  • 1/4 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1 csipet chili
  • só, bors
  • reszelt cheddar a tálaláshoz (elég sok!)

Egy fazékban felhevítem az olajat, és a hagymát üvegesre párolom. Hozzáadom a zellert, majd 3-4 perc múlva a római köményt, a chilit és a koriandert. Közepesnél kicsit nagyobbra veszem a lángot, és 1-2 perc után felöntöm a borral. Alaposan összekeverem, és miután a bor nagyja elpárolgott, hozzáadom a krumplit, a tejet és az alaplevet. Felforralom, és addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. Belekeverem a kukoricát, 3-4 perc alatt puhára főzöm, megkóstolom, és ha szükséges, sózom-borsozom. Tálaláskor elosztom 3 tányérba, és a tetejét jó bőven megszórom sajttal.

3 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: