2014. március 5., szerda

Fattoush fetával – “Végigfőzni a Meatless-t”

Újabb elmondhatatlanul sok munkával járó recept… Eltartott vagy 5-6 percig. Ha valaki lassabban pucol hagymát és darabol, lehet hogy 10 percre lesz szüksége. Durva, mi?

Hozzávalók:

  • 1 vörös vesebab konzerv, átöblítve és leszűrve
  • 1 kígyóuborka
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • feta
  • 1-2 evőkanál apróra vágott lila- vagy salotta hagyma
  • bors (só – nekem elég sós volt a fetától)
  • 2 (teljes kiőrlésű) pita

Miközben elkészítem a salátát, a pitákat pirítóban átmelegítem. Egy tálban összekeverem a hagymát, a citromlevet és az olívaolajat. Az uborkát meghámozom (nem muszáj, de én jobb szeretem meghámozva), és vastagon felszeletelem, majd negyedelem a szeleteket. Az uborkát és a babot a hagymás keverékhez adom. Petrezselymet vágok bele, kicsit megborsozom és fetát morzsolok bele. Végül hozzáadom a falatnyi darabokra vágott pitát, összekeverem, és tálalom.

2 adag lesz belőle.

Amúgy a fattoush arab kenyérsaláta.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkinis lasagne Nagy zöldségfogyasztóként szerintem legalább olyan jó, mint a darált húsos, paradicsomos, besameles változat. A fokhagymás cukkini régóta nagy kedvencem köretként nagy kedvencem, most mindezt megfejeltem némi ricottával és… Tovább
  • Fokhagymás burgonyapüré A sült oldalas mellől is ismerős, krémes, sült fokhagymával ízesített burgonyapüré. Az elsőre rémisztőnek tűnő fokhagymamennyiség senkit se tévesszen meg, kell bele ennyi, hogy lehessen érezni az ízét, mert az egy órás süt… Tovább
  • Paradicsomos-kéksajtos lepény Fantasztikus előétel, a karamellizált lilahagyma, a koktélparadicsom, és a kéksajt hihetetlen egységet alkot. Nálam hedonistábbaknak egy kis borral, nekem csak buborékos vízzel :-) Hozzávalók: 1 csomag leveles tész… Tovább
  • Rumos meggy ‘befőtt’ Rossz szó rá a befőtt, mert nem kell főzni egy másodpercig sem, de a rumos meggy túlságosan utal egy édesipari termékre, úgyhogy inkább legyen „befőtt”. Ez a legjobb dolog, amivel meg lehet tölteni a kamrát. Lenyomja az ös… Tovább
  • Olajban eltett aszalt paradicsom Nem vagyok egy befőzős típus, távol áll tőlem a több tíz kilónyi gyümölcs lekvárrá főzése. Nem is szeretem a lekvárt, és a 4 m2-es konyha szerintem nem is az a hely, ahol lehet befőzni. A nyersen készülő rumos „meggybefőtt… Tovább

0 megjegyzés: