2014. április 5., szombat

Serpenyős pizza kelbimbóval – “Végigfőzni a Meatless-t”

Szörnyen le vagyok maradva az írással. Juhsajtos, kelbimbós, citromos pizza. ráadásul öntöttvas serpenyőben sütve. Furcsán hangzik elsőre, mi? Nekem másodikra is az volt, de valami szuper dolog kerekedett belőle, úgyhogy éljen a serpenyős pizza, éljen a kelbimbó!

Hozzávalók:

  • 1 adag pizzatészta
  • egy fél biocitrom nagyon vékony szeletekre vágva
  • 1 friss mozzarella golyó
  • 2-3 csésze leveleire szedett kelbimbó
  • 2/3 csésze reszelt juhsajt (eredetileg pecorino, én valami kemény magyar juhsajtot használtam)
  • kevés olívaolaj

A sütőt előmelegítem 230-250 fokra, és bekapcsolom a főzőlapot – közepesnél kicsit magasabb hőfokra. Előveszek egy nagyon nagy, vagy 2 kisebb öntöttvas serpenyőt, és kiolajozom az alját. Beleteszem a tésztát, lenyomom és kihúzkodom a széléig – akkor jó, ha amerikai típusú pizzára hasonlít a vastagsága. A tészta szélét megkenem olajjal. A mozzarellát szeletekre vágom, és a tésztára pakolom. Megszórom a juhsajt felével. A kelbimbó leveleket összekeverem a maradék juhsajttal és a pizzára szórom. A tetejére pakolom a citromszeleteket. 4-5 percig a főzőlapon sütöm, hogy kicsit megpiruljon az alja, majd kb. 10 perc alatt készre sütöm a sütőben.

2-3 adag lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Quesadilla guacamolevalGyorsan elkészíthető vacsora. Először a guacamolet készítem el, mert a tortilla 1-2 perc alatt megpirul, és frissen, forrón az igazi. azt hittem, hogy két tortillalap némi sajttal és guacamoleval egy könnyű kis vacsora. Hát..… Tovább
  • Sajtos sárgarépakrémVolt pár répa a hűtőben, amit azonnal fel kellett használni. Szerencsére belefutottam Ottis bejegyzésébe. A tormát egyikünk sem szereti, úgyhogy gyerek-változat készült. És legalább lehetőségem nyílt kipróbálni az új kütyüm a… Tovább
  • ZellertortaFogyókúrés ebéd/vacsora ez is, mert 300 kcal alatt avn egy adag. Egyszer csináltam eddig, akkor arra jutottam, hogy jobb szeretem ha a zeller puhább. Ezért annyit változtatnék rajta, hogy felkarikázva tenném bele a zellerszár… Tovább
  • KrumplifőzelékVáltoztatás nélkül, "ahogyan anyámtól tanultam".Hozzávalók:1 kg krumpli2 evőkanál olaj1 fej vöröshagyma3 babérlevélsó, bors2 evőkanál liszttejtejfölecetA zöldségeket megtisztítom, a hagymát lereszelem és a krumplit kb 4 mm-es… Tovább
  • Majonézes kukoricasalátaEnnek az országnak a lakói rettentően édesszájúak. És túlsúlyosak. Édes a főzelék, édes a majonéz, édesek a paradicsomos ételek. Sok ételbe kell 1-2 csipet cukor, mint fűszer. De nem egy-két kanálnyi, amitől már édes lesz az … Tovább

0 megjegyzés: