2009. március 5., csütörtök

Quesadilla guacamoleval


Gyorsan elkészíthető vacsora. Először a guacamolet készítem el, mert a tortilla 1-2 perc alatt megpirul, és frissen, forrón az igazi. azt hittem, hogy két tortillalap némi sajttal és guacamoleval egy könnyű kis vacsora. Hát... jó ideig ejtőztem utána, pedig nagy adagokat tudok elpusztítani.  Ismétlése várható, az egyedüli probléma ebben a városban (Bp) normális avokádót venni, sőt sokszor avokádót venni egyáltalán. 

Hozzávalók:
A guacamolehoz:

  • 2 kisebb, vagy 1 nagyobb avokádó
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1-2 kanál tejföl
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott korianderzöld
  • 1 felkockázott paradicsom (nyáron)
  • csili
  • 1 evőkanál citrom-, vagy lime-lé

    4 tortilla
  • reszelt sajt
  • mustár, tejföl stb.
  • hagyma, paradicsom stb.

Az avokádót félbevágom, kikaparom a húsát és egy villával összetöröm. Hozzákeverem a tejfölt, az apróra vágott lilahagymát, a koriandert, a citromlét, a paradicsomot és a csilit, sózom, borsozom. Két tortillát megkenek ízlés szerint mustárral vagy tejföllel. Egy palacsintasütő serpenyőben kevés olajat hevítek, amikor forró beleteszem a megkent tortillát, megszórom a reszelt sajttal és hagymaszeletekkel, paradicsomkarikákkal. Amikor a sajt megolvadt, ráteszem a sima tortillát, és jól rányomkodom. Két fa lapát segítségével megfordítom, és a másik oldalát is kb. 1 percig sütöm. Tányérra csúsztatom, cikkekre vágom, és a guacamoleval tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.


0 megjegyzés: