2014. szeptember 8., hétfő

Töltött sült paradicsom

Ez a recept is annak köszönhető, hogy hatalmas lelkesedéssel bámulom nap-mint-nap az EveryDay Food videókat.

Az egyetlen nehézség, megszerezni a megfelelő méretű paradicsomokat (és esetleg szemmértékkel eltalálni a szükséges töltelék mennyiségét).Nem mértem semmit sem, úgyhogy aki reprodukálni szeretné, az kóstolgasson, és próbálja megsaccolni a paradicsomok mérete alapján, hogy mennyi bab és kukorica kell.

Hozzávalók:

  • néhány nagy paradicsom

a töltelék

  • átmosott, lecsöpögtetett babkonzerv (az apró szemű a legjobb, ha az nincs, akkor vörös vesebab)
  • kukoricakonzerv, szintén leszűrve
  • kevés hagyma vagy 1-2 újhagyma apróra vágva
  • olívaolaj
  • taco fűszer (vagy chili paprika)
  • zsemlemorzsa
  • reszelt sajt (valami aromásabb, én cheddart használtam)

a tetejére

  • reszelt sajt
  • zsemlemorzsa

A paradicsomok tetejét levágom, és a belsejét kivájom. Egy sütőtálat vékonyan kiolajozok, és a sütőt előmelegítem 200-220 fokra. A töltelékhez pár perc alatt üvegesre sütöm a hagymát, hozzáadom a taco fűszert, és még fél percig sütöm. Összekeverem a babbal és a kukoricával, sózom, zsemlemorzsát és reszelt sajtot adok hozzá.

A tölteléket elosztom a paradicsomokban, lefedem alufóliával és 10 percig sütöm.

Közben összekeverek egy kis reszelt sajtot és morzsát.

Leszedem a fóliát, a tetejére szórom a morzsás sajtot. még 10 percre visszateszem a sütőbe.

Forrón tálalom.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Spenótos lasagne Egy csomót főztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.Az erede… Tovább
  • Réteslapba tekert spárga Kevés hozzávaló, tényleg pár perc az egész, és lehet vele villogni. :-)Előételnek szerintem elég sok főre elég ez az adag, mi vacsorára ketten eltüntettük az egészet. Több fogás esetén szerintem fejenként 2-3 spárgával érdem… Tovább
  • Lencsesaláta karamellizált zellerrel – “Végigfőzni a Meatless-t” Egyáltalán nem vagyok babonás, és szerintem a hagyomány != a babonával. Úgyhogy lencsét nem újévkor szoktam enni. Hanem egyéb alkalmakkor, és évi egynél többször. És aki nem szereti a pezsgőt, miért nyomja magába újévkor? Eh… Tovább
  • Lime-os (citromos) kocka – továbbfejlesztve Egy kicsit rákattantunk erre a süteményre, egy hét alatt 3x csináltam meg, a második két alkalommal már így, csökkentett cukortartalommal (és allergénnel). Az eredetivel két probléma volt, nekünk túl édes, rengeteg cukor v… Tovább
  • Serpenyős pizza kelbimbóval – “Végigfőzni a Meatless-t” Szörnyen le vagyok maradva az írással. Juhsajtos, kelbimbós, citromos pizza. ráadásul öntöttvas serpenyőben sütve. Furcsán hangzik elsőre, mi? Nekem másodikra is az volt, de valami szuper dolog kerekedett belőle, úgyhogy élj… Tovább

0 megjegyzés: