2015. január 16., péntek

Lazacos kosárka

lazacoskosarka1

Karácsonykor csináltam ezt az előételt – igazából mást nem is fogok megosztani az erősen minimálisra fogott főzésemből, zacskóban sült csirkecomb, kelkáposzta-gránátalma saláta, mascarponés pohárkrém volt még az asztalon, de a többiről még a telefonnal sem készítettem képet.

A főzés és az építészet találkozása, ide is kell vízszigetelő réteget beépíteni, nem csak a lapostetőbe. Hihihi :-)

A kis tésztakosárkákat az IKEÁban vettem, de a céklakrém-lazac-csíra pirítóson is megállja a helyét.

Ami a kosárkákba került

  • először a nedvesség elleni szigetelés: kis darab jégsaláta (hogy ne ázzon el a kosárka és ropogós maradjon…)
  • céklakrém (sült cékla, só, olívaolaj, kevés majonéz, pürésítve)
  • füstölt lazac
  • retekcsíra

A céklakrémet előző nap megcsináltuk, de csak fogyasztás előtt fél órával állítottuk össze az egészet.

Mivel én ebből az egészből pont a lényeget nem szeretem, villával összenyomott avokádót és koktélparadicsomot kaptam.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rakott tőkehal Tőkehalat még sosem vettem ezelőtt, egy alkalom után a tapasztalatok: kiolvasztás közben elég sok vizet engedett magából, sütés előtt ezért érdemes felolvasztani, különben főzés lesz a dologból, az eddig elfogyasztott két … Tovább
  • Lazac avokádóval és grapefruittal A múlt héten bevásároltunk avokádóból, és gyorsan kellett velük kezdeni valamit, mert elérték a megfelelően érett állapotot. Volt a fagyasztóban lazac, úgyhogy már csak egy érett vörös húsú grapefruitot kellett hozzá venne… Tovább
  • Lazacos üvegtészta Volt még egy szelet lazac a fagyasztóban, amit most nem sütve akartam elkészíteni, hanem valamilyen más formában. Nem volt határozott elképzelésem, csak az, hogy nem grillezem/sütőben sütöm. Az nyilvánvaló volt, hogy lazac… Tovább
  • Tőkehal petrezselyem-mártással A halról nem tudok saját véleményt alkotni, az egyszemélyes közönségnek szokás szerint nagyon ízlett, a petrezselyem-mártást viszont megkóstoltam. Elképesztően jó lett. Biztosan fogom máshoz is készíteni, mert igazán kár l… Tovább
  • Mozzarellás tőkehalfilé Volt még itthon egy kb. 12 dekás tőkehal-szelet, amit nem akartam sem panírozgatni, sem lisztbe forgatni, és úgy megsütni. Nem mintha baj lenne, ezekkel a módszerekkel, de nem volt kedvem se a tűzhely mellől figyelni, hogy… Tovább

0 megjegyzés: