Én is beszálltam a chia-puding őrületbe. Eredetileg tojáshelyettesítésre vettem, (amerikai palacsintában például kiválóan működik) de közeledik a lejárata, úgyhogy rá kellett kapcsolni, és nekiállni gyorsabban fogyasztani. Nem mondom, hogy nap-mint-nap ezt kérem reggelire, de jó kis uzsonna, úgyhogy felvettem a repertoárba. (fő a rotálás, mint a fociban :-))
A recept végtelenül egyszerű, de az arányokat érdemes betartani a krémes, pudingszerű állag érdekében.
Hozzávalók
- 22 g chia mag
- 60 g (light) kókusztej
- 60 g rizstej
- 1 teáskanál juharszirup
A tálaláshoz:
- friss eper
- étcsokoládé-cseppek
- (édesszájúaknak egy kis extra juharszirup)
A kókusztejet, a rizstejet és a juhaszirupot egy pohárban összekeverem. Beleszórom a chia magot, megkeverem, és lefedve pár órára (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe teszem.
Friss eperrel és étcsokoládé-cseppekkel megpakolva tálalom.
1 adag lesz belőle
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése