2009. szeptember 6., vasárnap

Kávékrémes korongok

kaveskorong2

Nem tudom megunni a leveles tésztából készült süteményeket. Ismét – a már többször bizonyított – házi leveles tésztát használtam. Elég sokat gondolkoztam, hogy mit is kívánok: kókuszt? kávét? csokoládét? A befutó kávés lett egy ici-pici csokoládéval.

kaveskorong1

Hozzávalók:

  • fél adag házi leveles tészta
  • 2,5 dl tej
  • fél csomag főzős tejszínízű pudingpor
  • 1 teáskanál keményítő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 púpos teáskanál instant kávé
  • kb. 1 csík étcsokoládé, vagy egy kevés étcsokoládés tortadara.

A tejben elkeverem a cukrot, a pudingport, a keményítőt és a kávét, állandó keverés mellett felforralom, és félreteszem hűlni. A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy tepsit kibélelek sütőpapírral (lehet többet is, de én utálok mosogatni, ezért ugyanabban sütöm a 3 adagot, csak a papírt cserélem ki közben). A leveles tésztát 4-5 mm vastagra nyújtom, és pohárral vagy fánkszaggatóval köröket szúrok ki belőle. A korongokat a tepsibe teszem (nekem 9 volt egy adagban), egy-egy kiskanálnyi pudingot teszek a közepükre, reszelek rájuk egy kis csokoládét, és 10 perc alatt készre sütöm. Közben a maradék tésztát „összehajtogatom”, hogy újra ki tudjam nyújtani. Langyosan vagy hidegen tálalom, porcukorral is meg lehet szórni a tetejét, nekem ez most elmaradt.

Kb. 27 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Kávés-fehércsokoládés benyomott keksz Kissé sok vajat vásároltam, úgyhogy sütni kellett. Meg amúgyis két este alatt ledaráltam egy Hannah Swensen könyvet, úgyhogy két vágyam volt: keksz és kávé. Egy-egy kötet napokra megemeli a koffein-fogyasztásomat. És a keksz… Tovább
  • Fánk Nem vagyok nagy fánk fogyasztó, de néha elcsábulok egy darabra a gyorséttermekben. Nem értem a filmekben a rendőröket, akik egy hatalmas doboznyit meg tudnak enni belőle egy ültő helyükben. Én erre képtelen vagyok. Ipari … Tovább
  • Hamburgerzsömle A hamburgerhús mindigis házi volt, de most már a zsömle is az. Limarától, Mandy közvetítésével.Amúgy szendvics alapnak is nagyon jó. Másnap is, és azután is. Hozzávalók: a tésztához: 1 dl tej 1 evőkanál cukor só 20 g olaj 1… Tovább
  • Csörögefánk Nem csak szuper-egészséges vegetáriánus ételek készülnek, és más könyvet is felcsapok időnként, nem csak a Meatless-t. Most az IKEA-s süteményes könyvet vettem elő, és kipróbáltam a csörögefánkot. Nem rossz-nem rossz, de mar… Tovább
  • Spanyol tortilla – “Végigfőzni a Meatless-t” Már megint elbambultam, és nem teljesen úgy készült, ahogy a könyv írja. Mondjuk szerintem kényelmesebb a főzőlapon kezdeni, mint többször kivenni a sütőből a nehéz öntöttvas serpenyőt.Mennyiségeket nem írok, a serpenyő mére… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Hát, még mindig fejet hajtok előtted, hogy nekiálltál leveles tésztát csinálni!

Lilla írta...

kattant vagyok :-)
folyton nekiállok