2009. szeptember 15., kedd

Sült csirkecomb hagymamártással

sultcsirke1

Csak elsőre tűnik bonyolultnak: currys csirkecombok, babos rizs és citromos hagymamártás. Valójában villámgyorsan és nagyon egyszerűen elkészül. Fekete bab helyett jó a konzerv vörös vesebab is, azt a fekete száraz babbal ellentétben minden boltban találni.

Hozzávalók:

6 csirke felsőcomb
1 evőkanál curry
pár kanál olaj

a rizshez:

1 csomag gyorsrizs
1 nagy maréknyi (kb. fél bögrényi) fekete bab
1 teáskanál olaj

a hagymamártáshoz:

1 csokor újhagyma
snidling
1 lime leve
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj

A babot minimum egy fél napra beáztatom, majd kb. 1,5 óra alatt megfőzöm, leszűröm, és félreteszem. A csirkecombokról lehúzom a bőrt (nálam ügyesebbek ki is csontozhatják), és mindkét oldalukat megszórom curryvel. Egy serpenyőben (aminek van fedője is) felhevítek 2-3 evőkanál olajat, és a csirkecomboknak mindkét oldalát megpirítom, utána lefedem, és mérsékelt lángom kb. 45-50 percig párolom – ha szükséges öntök alá egy kis bort vagy vizet. Közben a megfőzöm a rizst, lecsöpögtetem, összekeverem egy kiskanál olajjal, a babbal és megsózom. Az újhagymát megtisztítom, vékony karikákra vágom, és a felhevített olívaolajon üvegesre párolom. Aláöntök egy kevés vizet (pár evőkanálnyit csak), és még 1-2 percig melegítem. Leveszem a tűzhelyről, hozzáadom a lime levét, a zúzott fokhagymát, és kb. 2 evőkanálnyi apróra vágott snidlinget. A kész csirkecombokat a babos rizzsel és a hagymamártással tálalom.

3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Hagyma, jóóóóóóó sok hagyma! :DD

Lilla írta...

:-) és szerencsére nem nyersen. azt nem veszi be a gyomrom. :-(