2010. július 28., szerda

Sárgadinnye krémleves

Leginkább komment nélkül: minimál-leves hőség idejére.

Hozzávalók:

  • sárgadinnye (a magában nem túl édes darabok nagyszerűen felhasználhatók hozzá)
  • tejszín (20%-ost használtam)
  • cukor

A dinnyét karalábévájóval feldarabolom/kivájom, öntök hozzá némi tejszínt, összeturmixolom, megcukrozom kicsit, és tálalásig hűtőbe teszem. Ennyi.

Egy nagyobb sárgadinnye feléből és kb. 1 dl tejszínből nekem 3 kisebb/ 2 nagyobb adag jött ki.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sütőtökkrémleves Kivételesen fakanalat ragadtam két csomópont között. Szokás szerint alig használtam fűszert, a tök és a szalonna tökéletes párost alkotnak, nekem nem hiányzik közülük egy harmadik résztvevő. Hozzávalók: 1 … Tovább
  • Avokádókrémleves Hétvégén ismét ellátogattunk Szentendrén a Palapába. Az első alkalommal csúnyán kifogott rajtam a főétel mérete és fűszeressége. Az avokádókrémleves azonban nem hagyott nyugodni, úgyhogy elhatároztuk, ide még vissz… Tovább
  • Kukorica krémleves A heti krémleves-adag. Most kukoricából. Kukorica levest szoktam főzni, de az nincsen pürésítve. Most kicsit változtattam a fűszerezésen, és bevetettem a botmixert. Az eredmény igen meggyőző lett. Hozzávalók: 15 dkg k… Tovább
  • Sárgarépa krémleves palacsintametélttel Bár ez "csak" egy krémleves, a palacsintametélt miatt igen laktató. Könnyebb főétel illik mellé. A palacsintákat kicsi (18 cm lehet talán) serpenyőben sütöm ehhez, nem a rendes méretűben. Hozzávalók: … Tovább
  • Kukoricaleves Mindig elcsodálkozom azon, hogy a szüleim gyerekkorában a kukorica csak két dolgot jelentett. Nyáron a főtt kukoricát, és télire takarmányt az állatoknak. Igen rövid idő alatt betört a köztudatba, meglehetősen változa… Tovább

0 megjegyzés: