2009. május 12., kedd

Kukorica krémleves

kukoricaleves1

A heti krémleves-adag. Most kukoricából. Kukorica levest szoktam főzni, de az nincsen pürésítve. Most kicsit változtattam a fűszerezésen, és bevetettem a botmixert. Az eredmény igen meggyőző lett.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kukorica
  • 1 kis burgonya
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kanál olaj
  • kurkuma
  • majoranna
  • só, bors
  • koriander-zöld
  • 1,5 dl tej vagy tejszín
  • egy fél kifli

Az olajon átforgatom kukoricát,a hagymát és az apróra vágott burgonyát. Sóval, borssal, kurkumával és majorannával fűszerezem. Annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje, és lefedve puhára főzöm. Közben felvágom a kiflit, és szárazon egy teflon serpenyőben körben megpirítom. Kicsit hűlni hagyom, összeturmixolom. Hozzáöntöm a tejet (tejszínt), összeforralom, beledobok egy mirelit koriander-kockát (vagy egy evőkanálnyi aprított koriander zöldet). A kifli (zsemle) kockákkal tálalom.

2 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

0 megjegyzés: