Kivételesen fakanalat ragadtam két csomópont között. Szokás szerint alig használtam fűszert, a tök és a szalonna tökéletes párost alkotnak, nekem nem hiányzik közülük egy harmadik résztvevő.
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 5 dl zöldségleves
- 3 dl tejszín (nekem ez 2 dl tejszín és 1 dl tej volt)
- só, bors
- kevés vaj
- 4 szelet bacon
A sütőtököt pár darabba vágom, kiszedem a magját, és 200 fokon előmelegített sütőben megsütöm (30 perc kb). Ha kihűlt, leszedem a héját és nagyobb kockákra vágom (vagy kikanalazom). A vajon (kb 3 dkg) átforgatom a tököt, sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejszínt és a levest. Felforralom, majd összeturmixolom. A bacont kockákra vágom, és kisütöm. A kész levest a szalonnadarabokkal a tetején tálalom.
4 fős adag, valamelyik régi Fakanál a forrás
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése