2009. január 18., vasárnap

Sütőtökkrémleves


Kivételesen fakanalat ragadtam két csomópont között. Szokás szerint alig használtam fűszert, a tök és a szalonna tökéletes párost alkotnak, nekem nem hiányzik közülük egy harmadik résztvevő.
Hozzávalók:
  • 1 kg sütőtök
  • 5 dl zöldségleves
  • 3 dl tejszín (nekem ez 2 dl tejszín és 1 dl tej volt)
  • só, bors
  • kevés vaj
  • 4 szelet bacon

A sütőtököt pár darabba vágom, kiszedem a magját, és 200 fokon előmelegített sütőben megsütöm (30 perc kb). Ha kihűlt, leszedem a héját és nagyobb kockákra vágom (vagy kikanalazom). A vajon (kb 3 dkg) átforgatom a tököt, sózom, borsozom, hozzáöntöm a tejszínt és a levest. Felforralom, majd összeturmixolom. A bacont kockákra vágom, és kisütöm. A kész levest a szalonnadarabokkal a tetején tálalom.

4 fős adag, valamelyik régi Fakanál a forrás

0 megjegyzés: