2008. december 17., szerda

Avokádókrémleves



Hétvégén ismét ellátogattunk Szentendrén a Palapába. Az első alkalommal csúnyán kifogott rajtam a főétel mérete és fűszeressége. Az avokádókrémleves azonban nem hagyott nyugodni, úgyhogy elhatároztuk, ide még visszatérünk. A főételekkel ellentétben a levesben nem volt azonosíthatatlanul sok és sokfajta fűszer. Egyedül a fokhagymát lehetett érezni, de abból sem volt tolakodóan sok, a fő összetevő beazonosíthatóan az avokádó volt.
Hozzávalók:
  • 2 avokádó
  • fél citrom leve
  • 8 dl zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 hatalmas vagy 2 normál gerezd fokhagyma
  • pörkölt mandula / fenyőmag

A húslevest összeforralom a tejszínnel. Amikor felforr beleteszem az átnyomott fokhagymát és pár percig forralom. Kikapcsolom a tűzhelyet és hagyom pár percig hűlni. Egy serpenyőben szárazon megpirítom a mandulát. Az avokádó belseejét kikaparom, a citromlével és kevés levessel összeturmixolom. Az avokádókrémet elkeverem a meleg levesben, csészékbe szedem és a mandulával megszórva tálalom.

A fő különbség az én verzióm és az éttermi között, hogy ott nem volt ennyire szép világoszöld a leves, ugyanakkor nem volt citrom íze sem. Legközelebb kihagyom a citromot, mert nekem túl erősen érződött benne. De összességében elégedett vagyok az első ilyen "reprodukáljuk-az-ételt-egy-kóstolás-után" próbálkozásommal.

4 személyes adag

0 megjegyzés: