Hétvégén ismét ellátogattunk Szentendrén a Palapába. Az első alkalommal csúnyán kifogott rajtam a főétel mérete és fűszeressége. Az avokádókrémleves azonban nem hagyott nyugodni, úgyhogy elhatároztuk, ide még visszatérünk. A főételekkel ellentétben a levesben nem volt azonosíthatatlanul sok és sokfajta fűszer. Egyedül a fokhagymát lehetett érezni, de abból sem volt tolakodóan sok, a fő összetevő beazonosíthatóan az avokádó volt.
Hozzávalók:
- 2 avokádó
- fél citrom leve
- 8 dl zöldségleves
- 2 dl tejszín
- 1 hatalmas vagy 2 normál gerezd fokhagyma
- pörkölt mandula / fenyőmag
A húslevest összeforralom a tejszínnel. Amikor felforr beleteszem az átnyomott fokhagymát és pár percig forralom. Kikapcsolom a tűzhelyet és hagyom pár percig hűlni. Egy serpenyőben szárazon megpirítom a mandulát. Az avokádó belseejét kikaparom, a citromlével és kevés levessel összeturmixolom. Az avokádókrémet elkeverem a meleg levesben, csészékbe szedem és a mandulával megszórva tálalom.
A fő különbség az én verzióm és az éttermi között, hogy ott nem volt ennyire szép világoszöld a leves, ugyanakkor nem volt citrom íze sem. Legközelebb kihagyom a citromot, mert nekem túl erősen érződött benne. De összességében elégedett vagyok az első ilyen "reprodukáljuk-az-ételt-egy-kóstolás-után" próbálkozásommal.
4 személyes adag
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése