2010. augusztus 24., kedd

Gnocchi gombával

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl 10%os főzőtejszín
  • 1 kis hagyma
  • fél pohár fehérbor
  • 1 teáskanál olaj
  • kb. 8 dkg sovány reszelt sajt

A gombát felszeletelem és a hagymát apróra vágom, egy serpenyőben felhevítem az olajat, és pár percig párolom benne a hagymát. Hozzáadom a gombát, átforgatom, aláöntöm a bort, kicsit megsózom, majd felöntöm a tejszínnel, és kb. 5 percig főzöm. Belekeverem a gnocchit, tepsibe teszem, megszórom a tetjét a sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütöm (addig, hogy a sajt elkezdjen megpirulni a tetején).

4 fős adag. Adagonként kb. 360 kcal kcal és 51 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tárkonyos gombaragu  Gombás ragut kívántam, de nem pörköltet jó sok tejföllel, hanem valamilyen zöldfűszeres, világos mártásosat. Volt itthon még egy kis szárított vargánya, egy bontott tejszín, és a sarkon a boltban szinte mindig van la… Tovább
  • Sonkás palacsinta lepény Gyakran sütök palacsintát, de kicsit unom már a kakaós-lekváros-túrós triumvirátust, ezért többféle töltelékkel és formával próbálkozom. Ez a sajtos-sonkás nagyon egyszerű, csak egy quiche-töltelékre erősen hasonlító tojás… Tovább
  • Kókuszos kosárkák fehércsokoládé krémmel Ez kicsit a gombhoz a kabát esete volt, mert olyan kis méretű desszertet akartam készíteni, amihez megy a színes cukor konfetti. Már pár hónapja vettem, de eddig nem találtam hozzá igazán jó felhasználási módot. Most végre… Tovább
  • Tejszínes sárgarépaleves Kellett valamilyen leves a meggyes rétes elé, boltba menni nem volt kedvem, meg minek ha elég sok alapanyag van még itthon, úgyhogy körülnéztem a  hűtőben és a fagyasztóban. Találtam némi mirelit bébi sárgarépát, zell… Tovább
  • Tejszínes-paradicsomos penne Közel egy hétig, legalább 6-7 boltban vadásztam a cserepes bazsalikomot, de nem sikerült egyetlen épkézláb példánnyal sem találkoznom – egy helyen volt egy, láthatóan beteg növény. Ez meglehetősen bosszantó, mert nem ártot… Tovább

6 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Húúú...nagyon klasszul néz ki! Kipróbálom! :)

Felhőlány írta...

Hmmm... de nagyon jól néz ki!
Én holnapra tervezek gnocci-t, bár spenótos variációban. Ráuntam a mai főzelékre... :)
Jut eszembe, mikor lehet gratulálni? ;o) - már ha publikus...

Lilla írta...

már nemtudom mióta akarok esküvő-előkészületes posztot írni... ideje lenne. még majdnem 1 hónap. szept 18.

Felhőlány írta...

Gondolom lenne mit írni!
Egyik estére tervezz gyors szendvicset vacsorára, a főzés helyett pedig írd meg azt az elmaradt posztot és fogd rám, hogy erőszakoskodtam... :)))

Lilla írta...

ááááá.... kinyúltam. egész este babaágyat raktunk össze a sógoréknak.
majd holnap megírom. vagy sírva, mert az új fodrász elcseszte a hajamat vagy roppant elégedetten hogy végre talűltam átmeneti pótlékot az eddigi helyett.

Felhőlány írta...

Akkor legyen inkább egy pre-poszt bejegyzés majd az esküvői beszámoló elején! Csak vidáman és jókedvűen! Mindig, mindenből ki lehet hozni a legjobbat! :)))
Már egy másik kommentnél is olvastam a babaágyat, azt hittem, hogy... ;o)