2010. augusztus 24., kedd

Gnocchi gombával

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 50 dkg gomba
  • 2 dl 10%os főzőtejszín
  • 1 kis hagyma
  • fél pohár fehérbor
  • 1 teáskanál olaj
  • kb. 8 dkg sovány reszelt sajt

A gombát felszeletelem és a hagymát apróra vágom, egy serpenyőben felhevítem az olajat, és pár percig párolom benne a hagymát. Hozzáadom a gombát, átforgatom, aláöntöm a bort, kicsit megsózom, majd felöntöm a tejszínnel, és kb. 5 percig főzöm. Belekeverem a gnocchit, tepsibe teszem, megszórom a tetjét a sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 15 percig sütöm (addig, hogy a sajt elkezdjen megpirulni a tetején).

4 fős adag. Adagonként kb. 360 kcal kcal és 51 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tejszínes-paradicsomos penne Közel egy hétig, legalább 6-7 boltban vadásztam a cserepes bazsalikomot, de nem sikerült egyetlen épkézláb példánnyal sem találkoznom – egy helyen volt egy, láthatóan beteg növény. Ez meglehetősen bosszantó, mert nem ártot… Tovább
  • Spárgakrémes sült tészta Ez az étel teljesen másnak indult, csak az „A terv” totális kudarcba fulladt. Ami nem feltétlenül baj, történnek néha gikszerek, ez minden tevékenység velejárója, hogy néha nem úgy sikerül, ahogy eltervezzük. A baj az, ami… Tovább
  • Tonhalas-borsós spagetti Azon kívül, hogy gyorsan elkészül és finom, az a jó ebben a tésztában, hogy könnyen „halmentesíthető” azoknak, akik nem szeretik a halat (mint pl. én ugyebár). Annyit változtattam tehát az alább leírtakhoz képest, hogy a m… Tovább
  • Lazacos üvegtészta Volt még egy szelet lazac a fagyasztóban, amit most nem sütve akartam elkészíteni, hanem valamilyen más formában. Nem volt határozott elképzelésem, csak az, hogy nem grillezem/sütőben sütöm. Az nyilvánvaló volt, hogy lazac… Tovább
  • Négysajtos lasagne A hagyományos, darált húsos raguval készülő lasagnehez képest pikk-pakk elkészül. Nem kell órákig főzni a húst, elég a sajtos besamelt többféle sajttal rétegezni (ez pedig nagyon fontos szempont, amikor kettőig suliban vagyo… Tovább

6 megjegyzés:

Mézigörl írta...

Húúú...nagyon klasszul néz ki! Kipróbálom! :)

Felhőlány írta...

Hmmm... de nagyon jól néz ki!
Én holnapra tervezek gnocci-t, bár spenótos variációban. Ráuntam a mai főzelékre... :)
Jut eszembe, mikor lehet gratulálni? ;o) - már ha publikus...

Lilla írta...

már nemtudom mióta akarok esküvő-előkészületes posztot írni... ideje lenne. még majdnem 1 hónap. szept 18.

Felhőlány írta...

Gondolom lenne mit írni!
Egyik estére tervezz gyors szendvicset vacsorára, a főzés helyett pedig írd meg azt az elmaradt posztot és fogd rám, hogy erőszakoskodtam... :)))

Lilla írta...

ááááá.... kinyúltam. egész este babaágyat raktunk össze a sógoréknak.
majd holnap megírom. vagy sírva, mert az új fodrász elcseszte a hajamat vagy roppant elégedetten hogy végre talűltam átmeneti pótlékot az eddigi helyett.

Felhőlány írta...

Akkor legyen inkább egy pre-poszt bejegyzés majd az esküvői beszámoló elején! Csak vidáman és jókedvűen! Mindig, mindenből ki lehet hozni a legjobbat! :)))
Már egy másik kommentnél is olvastam a babaágyat, azt hittem, hogy... ;o)