Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (én a cikkekre vágott avokádót összekevertem a tejföllel, hogy mérsékeljem kicsit a csomagok számát). Hamar készen van, és anélkül egészséges, hogy 10 perc múlva újra éhes lenne tőle az ember, és nem lenne benne semmi élvezeti forrás.
A könyv nem írt bele babot, de több hússal dolgozott, úgy elvileg 479 kcal adagonként, úgyhogy az én változtatásommal, sem térhet el ettől jelentősen.
Hozzávalók:
- 30 dkg sovány darált marhahús
- 1 hagyma (vagy lilahagyma)
- 3-4 nagy paradicsom
- 1 kis sűrített paradicsom-konzerv
- 1 fél pohár vörösbor
- 1 vörös vesebab konzerv
- 1 evőkanál olaj
- chili, só, bors
- 1 citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 avokádó
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 4 evőkanál sovány tejföl (ez az én extrám, szerintem nagyon jó rá)
- 15-20 dkg saláta
- 7,5 dkg tortillachipsz
Az olajon pár percig sütöm a darált húst, majd hozzáadom a felkarikázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Felöntöm a borral és a sűrített paradicsommal, és fedő alatt kb. 20 percig főzöm. Sóval, borssal, chilivel, citromlével oregánóval fűszerezem, belekeverem a lecsöpögtetett babot, és a felkockázott paradicsomot, és addig főzöm, amíg a zöldségek is átmelegszenek. Tálaláskor a forró ragut a tányér közepére szedem, mellé salátát pakolok, avokádó cikkeket fektetek rá, és tejfölt kanalazok a közepére, és a chipsszel tálalom.
4 fős adag, adagonként 600 kcal alatt.
1 megjegyzés:
Ezt a könyvet kértem névnapomra... Ami karácsonykor van... :) Kíváncsi vagyok rá!
Megjegyzés küldése