2010. december 12., vasárnap

Taco saláta

Még mindig a reader’s digest könyvből, most egy húsos ételt választottam. Nem tudok erre jobb kifejezést, mint egészséges-guilty/comfort food. Ha valaki vállalja, hogy sok kis dobozkát visz, még munkahelyre is lehet vinni (én a cikkekre vágott avokádót összekevertem a tejföllel, hogy mérsékeljem kicsit  a csomagok számát). Hamar készen van, és anélkül egészséges, hogy 10 perc múlva újra éhes lenne tőle az ember, és nem lenne benne semmi élvezeti forrás.

A könyv nem írt bele babot, de több hússal dolgozott, úgy elvileg 479 kcal adagonként, úgyhogy az én változtatásommal, sem térhet el ettől jelentősen.

Hozzávalók:

  • 30 dkg sovány darált marhahús
  • 1 hagyma (vagy lilahagyma)
  • 3-4 nagy paradicsom
  • 1 kis sűrített paradicsom-konzerv
  • 1 fél pohár vörösbor
  • 1 vörös vesebab konzerv
  • 1 evőkanál olaj
  • chili, só, bors
  • 1 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 avokádó
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 4 evőkanál sovány tejföl (ez az én extrám, szerintem nagyon jó rá)
  • 15-20 dkg saláta
  • 7,5 dkg tortillachipsz

Az olajon pár percig sütöm a darált húst, majd hozzáadom a felkarikázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát. Felöntöm a borral és a sűrített paradicsommal, és fedő alatt kb. 20 percig főzöm. Sóval, borssal, chilivel, citromlével oregánóval fűszerezem, belekeverem a lecsöpögtetett babot, és a felkockázott paradicsomot, és addig főzöm, amíg a  zöldségek is átmelegszenek. Tálaláskor a forró ragut a tányér közepére szedem, mellé salátát pakolok, avokádó cikkeket fektetek rá, és tejfölt kanalazok a közepére, és a chipsszel tálalom.

4 fős adag, adagonként 600 kcal alatt.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Rodeo burger Csinálhatnék úgy, mintha én lennék Ms. Wellness, aki sosem jár gyorsétterembe, hajnalban kel, bedagasztja a kenyeret, körbefutja a tömböt, és nincs narancsbőr a combján. Egyik sem igaz. Utálok futni. És nem dagasztok kenyere… Tovább
  • Húsgolyó zöldfűszeres mártással Marhahúsgolyók + selymes zöldfűszeres mártás + sütőtökös burgonyapüré = őszi királyság. Hozzávalók: a húsgolyókhoz: 25 dkg darált sovány marhahús 5 dkg tejszín 5 dkg zsemlemorzsa só, bors 1 tojás kevés vaj a sütéshez friss … Tovább
  • Hagymás-gombás marha Rájöttem, hogy szeretem a marhahúst. Persze nem steak-ként nyersen, szigorúan kellően átfőzve/átsütve. Vadasként, és ilyen párolt szószos ételekként. Meg persze a “spagetti húsgombóccal” és a svéd húsgolyó is kedvenc. Ja meg… Tovább
  • Padlizsános-húsos cannelloni Szeretem a cannellonit – még jó, mindenféle tésztát szeretek, ami nem “magyaros, na azokkal ki lehet űzni a  világból – csak a töltögetésért nem rajongok. Általában inkább óriás kagylótésztát veszek, mert azzal könnyebb… Tovább
  • Töltött sütőtök Múlt heti a recept, de semmit sem vesztett az aktualitásából, mert az igazi sütőtök-szezon csak most jön. Most vettem először hokkaido-tököt, aminek elvileg ehető a héja. És valóban, sőt nem csak ehető, hanem sütés után pon… Tovább

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt a könyvet kértem névnapomra... Ami karácsonykor van... :) Kíváncsi vagyok rá!