2011. június 22., szerda

Nacho babbal és sült paprikával

IMG_7125

Mostanában jó sok ‘comfort-food’-ot ettünk, a “környékbeli” cukrászdákat is elkezdtük tesztelni. És hát eddig nem annyira nagyon fényes a helyzet. Nem tudom, hogy érdemes-e kell-e nekik külön posztot szentelni. Mindenesetre a “környék” jelen esetben elég tág fogalom, az eddigi 3 távolságai: 1 villamosmegálló (ez tényleg közeli kb. 500m), öt villamosmegálló (ez 2,5 km), és 6,5 villamosmegálló (ezt nem néztem meg még, de nyilván 3 fölött van).

Btw jut eszembe, a Móricznál nyílt egy új húsbolt, “Húspatika”, a bejáratánál két hatalmas kitömött mangalicával, amiknek a tetején kis tábla van, hogy kérjük ne fogdossák a disznókat. Hát mi az, hogy fogdosni? Ránézni is utálok! Fujjj. Utálom a preparátumokat, ezeket meg kirakták az utcára, brrrrrr.

Ez a nacho pedig nagyon finom, gyorsan össze lehet dobni, aztán kézzel majszolni egy film alatt. Azt hiszem, kezdünk kicsit átmenni nyúlba, mert a salátát is öntet és villa nélkül, csak kézzel csipegetjük.

Hozzávalók:

  • 1 doboz babkonzerv (40 dkg, én vörös vesebabot használtam)
  • 1 kis paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • bazsalikom, oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • sajt (optimális esetben cheddar)
  • 1 nagy olajban eltett paprika, csíkokra vágva
  • pár szem olajbogyó, karikákra vágva
  • tortillachips (kb. 10 dkg)

Az újhagymát felkarikázom, és pár percig sütöm az olajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paradicsomot és a lecsöpögtetett babot. Kicsit melegítem, majd burgonyanyomóval/ villával kicsit összetöröm – ne legyen teljesen homogén, és bazsalikommal és oregánóval ízesítem. Ha nagyon folyékony a babpüré, kicsit a tűzhelyen hagyom, hogy besűrűsödjön kicsit (közben persze rendszeresen megkeverem). A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy közepes (mondjuk 25x25 cm) tepsi aljába szóroma  tortillachipset. A tetejére kanalazom a babpürét, megszórom az olajbogyóval és a paprikával, sajtot reszelek rá, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad.

Előételként 4-5 főre, salátával 3 fős vacsora.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Vörösboros paradicsomleves Maradékok hasznosításának indult – bontott vörösbor, ami magában nem fogy, egy evőkanálnyi sűrített paradicsom, háromnegyed kiló fürtös paradicsom – és valami hihetetlen gazdag ízű, sűrű paradicsomleves kerekedett belőle. … Tovább
  • Fokhagymás burgonyapüré A sült oldalas mellől is ismerős, krémes, sült fokhagymával ízesített burgonyapüré. Az elsőre rémisztőnek tűnő fokhagymamennyiség senkit se tévesszen meg, kell bele ennyi, hogy lehessen érezni az ízét, mert az egy órás süt… Tovább
  • Olajban eltett aszalt paradicsom Nem vagyok egy befőzős típus, távol áll tőlem a több tíz kilónyi gyümölcs lekvárrá főzése. Nem is szeretem a lekvárt, és a 4 m2-es konyha szerintem nem is az a hely, ahol lehet befőzni. A nyersen készülő rumos „meggybefőtt… Tovább
  • Bolognai spagetti Mindenki ismeri, mindenki készíti, darált sertéshúsból, vagy akár sertéskolbászból is készíthető (egyik sem ’hamisítás’, mindkettő hagyományos bolognai változat). Szokás a főzés elején egy kis tejet adni a mártáshoz, mert … Tovább
  • Cukkinis lasagne Nagy zöldségfogyasztóként szerintem legalább olyan jó, mint a darált húsos, paradicsomos, besameles változat. A fokhagymás cukkini régóta nagy kedvencem köretként nagy kedvencem, most mindezt megfejeltem némi ricottával és… Tovább

1 megjegyzés:

gasztroréka írta...

Ilyet nekem is kell készítenem!:)