2011. június 22., szerda

Nacho babbal és sült paprikával

IMG_7125

Mostanában jó sok ‘comfort-food’-ot ettünk, a “környékbeli” cukrászdákat is elkezdtük tesztelni. És hát eddig nem annyira nagyon fényes a helyzet. Nem tudom, hogy érdemes-e kell-e nekik külön posztot szentelni. Mindenesetre a “környék” jelen esetben elég tág fogalom, az eddigi 3 távolságai: 1 villamosmegálló (ez tényleg közeli kb. 500m), öt villamosmegálló (ez 2,5 km), és 6,5 villamosmegálló (ezt nem néztem meg még, de nyilván 3 fölött van).

Btw jut eszembe, a Móricznál nyílt egy új húsbolt, “Húspatika”, a bejáratánál két hatalmas kitömött mangalicával, amiknek a tetején kis tábla van, hogy kérjük ne fogdossák a disznókat. Hát mi az, hogy fogdosni? Ránézni is utálok! Fujjj. Utálom a preparátumokat, ezeket meg kirakták az utcára, brrrrrr.

Ez a nacho pedig nagyon finom, gyorsan össze lehet dobni, aztán kézzel majszolni egy film alatt. Azt hiszem, kezdünk kicsit átmenni nyúlba, mert a salátát is öntet és villa nélkül, csak kézzel csipegetjük.

Hozzávalók:

  • 1 doboz babkonzerv (40 dkg, én vörös vesebabot használtam)
  • 1 kis paradicsom
  • 1 csokor újhagyma
  • bazsalikom, oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • sajt (optimális esetben cheddar)
  • 1 nagy olajban eltett paprika, csíkokra vágva
  • pár szem olajbogyó, karikákra vágva
  • tortillachips (kb. 10 dkg)

Az újhagymát felkarikázom, és pár percig sütöm az olajon, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paradicsomot és a lecsöpögtetett babot. Kicsit melegítem, majd burgonyanyomóval/ villával kicsit összetöröm – ne legyen teljesen homogén, és bazsalikommal és oregánóval ízesítem. Ha nagyon folyékony a babpüré, kicsit a tűzhelyen hagyom, hogy besűrűsödjön kicsit (közben persze rendszeresen megkeverem). A sütőt előmelegítem 200 fokra, és egy közepes (mondjuk 25x25 cm) tepsi aljába szóroma  tortillachipset. A tetejére kanalazom a babpürét, megszórom az olajbogyóval és a paprikával, sajtot reszelek rá, és addig sütöm, amíg a sajt megolvad.

Előételként 4-5 főre, salátával 3 fős vacsora.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás babsaláta Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egy… Tovább
  • Fokhagymás-babos pulyka Nagyon egyszerű, és kevés ügyködést kívánó babos egytálételt főztem – ráadásul túl sok edény sem kell hozzá, újabb piros pont. Elég sokat, két órát kell eltöltenie a sütőben, én fél óránként ellenőriztem, de ez végül feles… Tovább
  • Chili con carne Nem boncolgatnék eredetet és igaziságot ennél az ételnél, nem vagyok se mexikói, se texasi, hogy érdemben tudjak nyilatkozni. rövid keresgélés után kiderült, hogy rengeteg variációja van, milyen bab van benne, van-e benne … Tovább
  • Sajtos babfasírt +paradicsomos rizs Folytatva a tegnap megkezdett gondolatokat, hogy milyen étkezési szokásokon és hogyan kell változtatni, jöjjön a következő “mumus”: a rizs. Ez sem bonyolult, az adagot kb. 5 dkg/főre kell csökkenteni, és a rizs lehetőleg le… Tovább
  • Fetás babsaláta Hozzávalók: 40 dkg fehér babkonzerv, leszűrve 30 dkg paradicsom 20 dkg pácolt feta 1 kis lilahagyma 1-2 evőkanál citromlé a tálaláshoz pita/kenyér A hagymát apróra vágom, és 1-2 órára összekeverem a ci… Tovább

1 megjegyzés:

gasztroréka írta...

Ilyet nekem is kell készítenem!:)