2011. július 26., kedd

Kávés-csokoládés jégkrém

Bár a jelenlegi időjárás nem indokolja a jégkrém evést, úgy döntöttem, hogy egye fene (max iszom utána egy forró teát), előveszek egy adagot, és lefotózom, hogy felkerüljön a blogra, mielőtt elfelejtem az arányokat…

Hozzávalók:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 2 púpos teáskanál instant kávé
  • 5 dkg tejszín
  • 25-30 dkg joghurt

A tejszínt és a csokoládét egy tálba teszem, és mikróban megolvasztom, hozzákeverem az instant kávét. Miután homogénre keverem, hozzáadom a joghurtot. Jégkrémformába kanalazom és pár óra alatt megfagyasztom.

6 db lesz belőle (formafüggő)

0 megjegyzés: