2011. július 8., péntek

Mézes-mustáros csirkesaláta

IMG_7174

Folytatva a múltkor megkezdett szendvics-sorozatot: mézes-mustáros (kesudiós) csirkesaláta. Pontos mennyiségeim nincsenek, nagyrészt inkább ötletadó (és nem igazán fontosak a pontos mennyiségek, flexibilis a recept, ez nem macaron :-))

Hozzávalók:

  • kb. 40 dkg csirkemellfilé
  • méz
  • mustár (én simát és magosat is tettem bele)
  • tejföl
  • 1 nagy marék kesudió
  • kevés olaj
  • buci és saláta (rukkola a szendvicsbe a csirkesaláta alá, mellé vegyes zöldsaláta) a tálaláshoz.

A csirkemellet vastagabb szeletekre vágom, és kevés olajból, mézből és mustárból pácot készítek. Fél órára bepácolom a húst, majd serpenyőben megsütöm. Miután kihűlt a hús, kis darabokra vágom. Egy tálban kb. 1 evőkanál mézet és 2 evőkanál mustárt összekeverek 2-3 evőkanál tejföllel, majd beleforgatom a húst. Megkóstolom, és ha szükséges (az íz vagy a mennyiség* okán), keverek még bele mézet/mustárt/tejfölt. Végül hozzáadom a kesudiót (vagy sósmogyorót), és tálalásig hűtőbe teszem. Pirított buciba pakolom, és salátával tálalom.

*szerintem nem jó ha tocsog az öntetben, a képen azért látszik a szendvicsbe ideális állag.

4 szendvicshez elég.

0 megjegyzés: