2011. szeptember 9., péntek

Szendvics csirkefalatkákkal

szendvics1

Mandy recept-rajzolós játékot hirdetett, ezt a rettentő bonyolult és eredeti szendvicset pedig nem fényképeztem le, mert nem akartam nekiállni a munkahelyi ebédlőben Levi telefonjával a procedúrának. Inkább lerajzoltam.

És akkor jöjjön a vallomásos része a dolognak: van, hogy nincs kedvem főzni, pláne nem macerás, fél konyhát összemocskoló dolgokat. Nem is értem, hogy ennél, hogy vállaltam be a ciabatta sütést, valószínűleg ha a közelben árulnának hosszúkás, puha, megfelelő minőségű zsömlét nem teszem (egy puhább, hamburger-zsömle állag szerintem jobban megy ehhez a szendvicshez, mint a ciabatta), a csirkefalatkánál viszont az egyszerű megoldást választottam: bolt a sarkon, zacskó csirke nuggets, be a sütőbe, 10 perc sütés, megfordítás majd még 10 perc. Puha zsömlével gyakorlatilag olyan, mint a McChicken.

Én csak fogyasztás előtt raktam össze, az irodában átmelegítettem a húst, majd jött a majonézes kenegetés, és “összeszerelés”.

Hozzávalók:

  • 1 szimpatikus zsömle (akár hamburgerzsömle is, bár szerintem jobb valamilyen hosszúkás fajta)
  • majonéz
  • csíkokra vágott jégsaláta
  • 4-5 csirke nuggets

A zsömlét kettévágom, megpirítom, mindkét oldalát megkenem majonézzel. Az alsó felét megpakolom salátalevelekkel, rárakom a nuggets-eket, végül rányomom a majonézzel megkent tetejét.

1 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Sonkás-sajtos szendvicsNem biztos, hogy ez tekinthető receptnek, de az “eredetijét” martha stewartnál láttam, szóval más is “kinevezte” már annak. Nem szoktunk szendvicset enni, kenyeret szinte soha, maximum a sparból kiflit, azt is padlizsánkrémme… Tovább
  • Panini Nem gasztro-témájú minden karácsonyi ajándékom (ajándékunk), de azért sok olyan van, amit bemutathatok itt a blogon. :-). Majd írok az új társasjátékról, meg előbb-utóbb kipróbálok valamit Nigella házi-istennős receptjei köz… Tovább
  • Mézes-mustáros csirkesaláta Folytatva a múltkor megkezdett szendvics-sorozatot: mézes-mustáros (kesudiós) csirkesaláta. Pontos mennyiségeim nincsenek, nagyrészt inkább ötletadó (és nem igazán fontosak a pontos mennyiségek, flexibilis a recept, ez nem … Tovább
  • Zöldséges “pizza” bagett Az ötlet a GoodFood-ról van, de ott tonhallal szerepel gomba helyett, amit természetesen le kellett cserélnem valami általam is fogyasztott alapanyagra. :-) Mennyiségeket nem írok, mert nem is mértem, és kicsit sok is lett… Tovább
  • Camembert-es szendvics Nem is tudom tekinthető-e receptnek egy ennyire egyszerű szendvics, mivel azonban több helyen (honlapon, könyvben) is belefutottam, ezért azt hiszem érdemes megosztani másokkal is, mert hiába magától értetődő ez a párosítás,… Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

köszi a nevezést :) Ez egy jó szendvics, tetszik.

Lilla írta...

és sütőben sütöttem a csirkét és light majonézt használok, szóval fitness :-)