2011. augusztus 28., vasárnap

Zöldséges tostada

IMG_7646

Csirkés már volt, most zöldségest csináltam (fő a változatosság és nem szeretek minden nap húst enni). Azt hiszem megvan az ideális hétvégi (hőségriadós hétvégi) gyorsan összedobható menü: tostada és icebox cake/fagylalt.

Amúgy is azt mondják, hogy nagy hőségben nem húst kell enni, hanem zöldséget (és itt valószínűsítem, hogy nem a rántott ez-meg-az-ra gondolnak hasábburgonyával és sok majonézzel). Hanem mondjuk ezt.

Hozzávalók:

  • 4 tortillalap
  • 1 vörös vesebab-konzerv (40 dkg)
  • 1 kukoricakonzerv (32 dkg, azt hiszem)
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 1 nagy sűrített paradicsom
  • 2-3 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, chili
  • bazsalikom, oregánó, majoranna
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • saláta
  • kevés olaj

Egy fazékban kevés olajat hevítek és pár percig sütöm benne a felkarikázott újhagymát és az apróra vágott sárgarépát. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot,a  sűrített paradicsomot (esetleg kevés vizet), a zúzott fokhagymagerezdeket,a  fűszereket és kb. 10 percig főzöm. Végül belekeverem a lecsöpögtetett kukorica- és babkonzervet, összeforralom, és ha nincs elég leve, adok hozzá vizet/sűrített paradicsomot/esetleg ketchupöt. Nem kell bő lében ússzon, de ne is legyen teljesen száraz. Egy serpenyőben kevés olajon oldalanként 1-2 perc alatt megpirítom a tortillákat, majd összeállítom a tostadákat: tortilla – zöldségragu – sajt – saláta – tejföl.

4 kisebb adag lesz belőle (ha van mellette másik fogás is, akkor elég).

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin