2011. november 21., hétfő

Borsópüré II.

borsopure

Nyár elején az Óbudai Trófeában nagyon jó borsópürét ettünk, anyámnak azt árulták el róla, hogy az összeturmixozott borsó besamellel van összekeverve. Már akkor elhatároztam, hogy ezt megcsinálom. A korábbi borsópüré-próbálkozásaimnak két baja volt: a túl intenzív borsó íz (hülyén hangzik, de lehet a borsó is túl tömény), és a túl sűrű/szétválós állag, hajlamos volt szétesni egy sűrűbb és egy vizesebb fázisra.

És a besameles trükk megoldja mindkettőt. Mennyiségek nincsenek, borsót és hagymát együtt puhára párolok. Leszűröm, összeturmixolom, és hozzákeverek némi besamelt (a szükséges besamel mennyiség függ a sűrűségétől, és persze kóstolgatni kell, hogy mikor jók az arányok). Én csak szerecsendióval fűszereztem, de mehet bele petrezselyem vagy menta is.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nekem a színe is nagyon tetszik