Nyár elején az Óbudai Trófeában nagyon jó borsópürét ettünk, anyámnak azt árulták el róla, hogy az összeturmixozott borsó besamellel van összekeverve. Már akkor elhatároztam, hogy ezt megcsinálom. A korábbi borsópüré-próbálkozásaimnak két baja volt: a túl intenzív borsó íz (hülyén hangzik, de lehet a borsó is túl tömény), és a túl sűrű/szétválós állag, hajlamos volt szétesni egy sűrűbb és egy vizesebb fázisra.
És a besameles trükk megoldja mindkettőt. Mennyiségek nincsenek, borsót és hagymát együtt puhára párolok. Leszűröm, összeturmixolom, és hozzákeverek némi besamelt (a szükséges besamel mennyiség függ a sűrűségétől, és persze kóstolgatni kell, hogy mikor jók az arányok). Én csak szerecsendióval fűszereztem, de mehet bele petrezselyem vagy menta is.
1 megjegyzés:
Nekem a színe is nagyon tetszik
Megjegyzés küldése