2009. július 22., szerda

Zöldborsópüré

borsopure2

Igazi tömény zöldborsóíz. Sokkal intenzívebb, mint a borsófőzelék vagy leves, vagy a párolt zöldborsó. Sült húsokhoz nagyszerű köret – magában talán túl sok, ’vegyes’ köret egyik tagjának azonban kiváló. Mentával vagy petrezselyemmel lehet fűszerezni, a menta izgalmasabb, de nem mindenki szereti, a többieknek (köztük nekem is), marad a petrezselyem.

borsopure1

Hozzávalók:

  • zöldborsó
  • menta/petrezselyem
  • kevés vaj
  • só, bors
  • parmezán

A borsót annyi vízben, ami éppen ellepi, felteszem főni. Miután megfőtt, leszűröm, de a főzővíz egy részét félreteszem. A borsót összeturmixolom, adok hozzá egy keveset a főzővízből, hogy kellően krémes legyen. Sóval, apróra vágott petrezselyemmel/mentával, és egy kevés reszelt parmezánnal ízesítem. Végül egy-két diónyi vajat keverek bele.

Eredetileg a női lapozón.

2 megjegyzés:

szepyke írta...

És mivel, vagy mihez eszitek?

Lilla írta...

sült húshoz. gondolom csirkecombot sütöttem mellé (kicsit régen volt már ez, nem emlékszem mi votl hozzá), mert általában azt szoktam, de valami nagyobb komolyabb egybesülthöz is jó.