2013. május 19., vasárnap

Epres spárgasaláta

IMG_8721

Kicsit beszippantott a május, a születésnapozás, munka, esténkénti futás. Pár dolgot azért sikerült lefotózni, úgyhogy visszatérnek a receptek és az élet is a  blogra. Voltunk Torinoban, és még megyünk Varsóba (ez így olyan, mintha folyton utaznánk, pedig nem, most kicsit “összejött”), és ezerrel dübörög a születésnapi hét. És a spárga, és az eper. Ezeket variáljuk. Ma is egy eper-alma smoothie-val indítottam a napot. És valami spárgás lesz a folytatás.

Ezt a salátát Levinek csináltam a születésnapjára. A háttérben a pohárban epres pezsgő van :-) És volt epres cheesecake is. Annak is jön hamarosan a receptje.

Hozzávalók:

  • fehér spárga
  • eper
  • tejföl/görög joghurt
  • tejszín
  • narancslé
  • só, bors
  • esetleg a tálaláshoz zöldbors

A spárgát megtisztítom, 2-3 cm-es darabokra vágom, 12 perc alatt megfőzöm, leszűröm. Az epret megmosom, felvágom, és a spárgával együtt tányérokra rakom. Az öntet: 2-3 rész tejföl, 1 rész tejszín, 1 rész narancslé. Összekeverem, sózom, borsozom, és a salátára csurgatom. Aki szereti, megszórhatja zöldborssal. Én kecskesajtos gyökérkenyérrel tálaltam.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Avokádós falatkák Vacsorára, társasjátékozáshoz, TV-zéshez, vagy előételnek. Garantáltan gyorsabban elfogy, mint amennyi ideig az elkészítése tart. Lehet az avokádóhoz apróra vágott chilit is keverni, vagy a kenyér megkenéséhez fűszeres ola… Tovább
  • Sütőtökös falatok Téli előétel vagy koktél mellé falatka. Ismét Gordon Ramsaytől van a recept, elégedett vagyok az új szakácskönyvemmel, sok jó recept van benne. A kenyérszeltekre kerülő szalonnás tököt hús mellé köretnek is el tudom képzel… Tovább
  • Áfonyás csirkepástétom Elsőre furcsának tűnhet a csirke-citrom-áfonya trió, de az első falat után értelmet kap az összeállítás. Nagyon finom, és a pástétom előre elkészíthető, a szendvicseket azonban érdemes csak tálalás előtt összeállítani, mer… Tovább
  • Grillezett, sajttal töltött gomba Le kell adnom pár jópár 10 kilót, úgyhogy kicsit eluralkodnak mostanában a valami grillezett/sült salátával jellegű főételek, és megpróbálok olyan süteményeket sütni, amiket nem szeretek, hogy ne azon múljon a dolog, hogy … Tovább
  • Spárgás minipite Én szezonban spárgát ennék spárgával. Nem szoktam megunni, mert eléggé felfokozott állapotba tudok kerülni attól, hogy az évnek csak egy rövid szakában elérhető, és annyi különböző ételt lehet (és szoktam is) készíteni bel… Tovább

0 megjegyzés: