2010. január 28., csütörtök

Áfonyás csirkepástétom

csirkepastetom1

Elsőre furcsának tűnhet a csirke-citrom-áfonya trió, de az első falat után értelmet kap az összeállítás. Nagyon finom, és a pástétom előre elkészíthető, a szendvicseket azonban érdemes csak tálalás előtt összeállítani, mert a pirítós frissen az igazi, és a lekvárnak sincs ideje szétfolyni a pástétom tetején.

Hozzávalók:

  • 1 nagy főtt csirkemellfilé
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 4 újhagyma
  • 1 teáskanál olaj
  • pár kanál tejföl
  • áfonyalekvár
  • pirítós

A csirkemellfilét kis kockákra vágom, összekeverem a citromhéjjal és a tejföllel, és kicsit megsózom. Az újhagymát felkarikázom, és kb. a háromnegyedét pár percig párolom az olajon. Miután a hagyma kihűlt, a csirkéhez keverem. Pirítósra kenem a pástétomot, mindegyikre teszek egy kiskanálnyi lekvárt, és pár szelet újhagymát.

Eredetileg a női lapozón.

1 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Izgalmas párosítás! Szeretem az ilyen kencéket, ki fogom próbálni! :)