Téli előétel vagy koktél mellé falatka. Ismét Gordon Ramsaytől van a recept, elégedett vagyok az új szakácskönyvemmel, sok jó recept van benne. A kenyérszeltekre kerülő szalonnás tököt hús mellé köretnek is el tudom képzelni, bár akkor lehet kicsit nagyobbra vágni a sütőtököt.
Hozzávalók:
- kb. 25 szelet bagett
- 20 dkg sütőtök (tisztítva)
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 evőkanál olívaolaj
- reszelt parmezán
A bagett szeleteket tepsibe teszem, és kb. 6 perc alatt megpirítom őket a sütőben. Közben a sütőtököt nagyon apró (4-5 mm-es) kockákra vágom, egy kisebb tepsibe teszem, és összekeverem az olívaolajjal. 200 fokos sütőben 15 percig sütöm. Közben felvágom a szalonnát, és közepes lángon ropogósra sütöm. A szalonnát (a zsírja nélkül) összekeverem a megsült tökkel, és a kenyérszeletekre pakolom. Azonnal tálalom.
Kb. 25 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése