2013. július 18., csütörtök

Fetás bab-krém

IMG_8829

Villámgyors mártogatnivaló – tortillachipshez, zöldségekhez – vagy ahogy én ettem, ropogós svéd “kenyérre” kenve. Csak pár hozzávaló, és egy aprító kell hozzá.
Ha túl sűrű, egy kis joghurttal lehet hígítani.
Amúgy az ehavi GoodFood-ból van a recept.

Hozzávalók:

  • 1 fehérbab-konzerv (40 dekás)
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 20 dkg feta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • (bors)
  • snidling

A babot leszűröm, leöblítem, és a sajttal, a citromlével és az összetört fokhagymával együtt az aprítóba teszem. Simára keverem (ha túl sűrű, egy kis joghurttal hígítom). Két-három evőkanál apróra vágott snidlinget keverek bele, átteszem egy tálba, és a tetejét megszórom még egy kis snidlinggel.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Chili con carne Nem boncolgatnék eredetet és igaziságot ennél az ételnél, nem vagyok se mexikói, se texasi, hogy érdemben tudjak nyilatkozni. rövid keresgélés után kiderült, hogy rengeteg variációja van, milyen bab van benne, van-e benne … Tovább
  • Feketebab-chili Vettem egy kiló száraz fekete babot, amiből azt hiszem, elég sokféle ételt ki fogok tudni próbálni. Először egy vegetáriánus chilit készítettem, így akár böjtre is kiváló, de aki nem bírja hús nélkül megenni, tegyen bele e… Tovább
  • Fokhagymás-babos pulyka Nagyon egyszerű, és kevés ügyködést kívánó babos egytálételt főztem – ráadásul túl sok edény sem kell hozzá, újabb piros pont. Elég sokat, két órát kell eltöltenie a sütőben, én fél óránként ellenőriztem, de ez végül feles… Tovább
  • Sonkás babsaláta Volt még pár deka száraz bab a szekrényben, ami semmi másra nem lett volna elég, a sonka magában nem igazán fogyott, tojás és mozzarella pedig mindig van itthon. Innentől elég egyértelmű volt, hogy mi lesz az ebéd, egy egy… Tovább
  • Minestrone (vagy legalábbis valami olyasmi)Sajnos a zöldségleveseket nem tudom olyan szépen fényképezni, mint szeretném, ezért nem is tenném ezt most ki. A minestrone receptekkel az a bajom, hogy általában kell hozzájuk tíz különböző zöldség, de mindegyikből csak egy … Tovább

0 megjegyzés: