2013. július 8., hétfő

Rántott tök remulád mártással

IMG_8834

Lesznek majd “komolyabb” receptek is, tényleg. Biztos van, aki csak legyint a rántott tökre, hogy “ugyan már, minden héten csinálok egy adagot”, de nekem ez egzotikumnak számít, mert soha nem szoktam tököt venni. Most viszont jött egy a heti zöldségadagban, amivel kezdeni kellett valamit. És a tökfőzelék kilőve.

A panír így készült.
A remulád mártás pedig így.

Forró olajban nagyon gyorsan megsült, nem lett szottyos, a remulád mártás meg mindig csillagos ötös.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Creamed corn “krémes kukorica” – “Végigfőzni a Meatless-t” Még a szokásosnál is lazábban követtem a receptet. De nagyon jó lett. :-) Nyilván az eredeti is jó, de nekem se friss jalapeno se koriander nem terem a sarkon/kertben/konyhaablakban. És a chilinek nem is vagyok túl nagy rajo… Tovább
  • Spenótos lasagne Egy csomót főztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.Az erede… Tovább
  • Kukoricaleves cheddarral – “Végigfőzni a Meatless-t” Még mindig nem szeretek levest fotózni, kevés vagyok hozzá. Meg türelmem sincs. Meg azt hiszem kéne valami kulturáltabb tányér. Na mindegy. Szóval a lényeg: kukorica, krumpli és cheddar. A világosabbik fajta. Meg némi fűszer… Tovább
  • Fattoush fetával – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb elmondhatatlanul sok munkával járó recept… Eltartott vagy 5-6 percig. Ha valaki lassabban pucol hagymát és darabol, lehet hogy 10 percre lesz szüksége. Durva, mi? Hozzávalók: 1 vörös vesebab konzerv, átöblítve és lesz… Tovább
  • Gombás-kecskesajtos sült tészta – “Végigfőzni a Meatless-t” Újabb sajtos-tésztás sült “cucc”. Mert abból sosem elég. Ez még a szokásosnál is egyszerűbb, mert nem igazi besamel készül, csak el kell keverni a tejet és a lisztet és felforralni. Nincs pirítgatás, összecsomósodás, liszt-o… Tovább

0 megjegyzés: