2009. június 13., szombat

Mascarponés pohárkrém – „tiramisú”

tiramisu2

Korábban már szerepelt a recept, akkor még kép nélkül, most újra elkészítettem, és le is fotóztam. Annyit változtattam csak a korábbi, jól bevált recepthez képest, hogy nem babapiskótát, hanem amaretti kekszet használtam. Így talán még jobb.

tiramisu1

Recept pedig itt.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Túrós brownie A csokoládés kis szakácskönyvemből van a recept, minimális változtatással (pekándió helyett kókusz és kevesebb cukor). eléggé hammnyammm… meg egyszerű is. egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig tart megcsinálni – so… Tovább
  • Pohárkrém uzsonnára Volt (még van is) ugye egy elrontott kuglófom, meg egy doboz mascarponém, meg ezek az üvegek, amik közül a második lekvárt csak azért vettem meg, hogy ilyen szuper üvegben tudjunk desszertet vinni a munkahelyre (amúgy a benn… Tovább
  • Kakaós-fehércsokoládés keksz Szuper karácsonyi keksz, a receptet itt találtam. A zacskós/habzsákos töltögetés még mindig nem a legkedvencebb konyhai tevékenységem. Pedig azért tudok rajzolni (pláne vektorgrafikus rajzolóprogrammal), de azért a 9 félév r… Tovább
  • Ricottás kávés (tejszínes) pohárkrém A Pinteresten találtam, ott tiramisunak ”csúfolták” – ami Levi szerint igaz egyébként, mert kanalazós és feldob, de azért nagyon távol áll attól, amit a tiramisu jelent. Viszont névtől függetlenül nagyon finom. És összeállít… Tovább
  • Epres pavlova Szerintem a világ legegyszerűbb tortája, csak fel kell verni egy adag habcsókot, megsütni, aztán ha kihűlt, megpakolni tejszínhabbal és gyümölccsel. Jelen esetben eperrel. Habcsók recept pl itt. Én most 2 fehérjéből csinálta… Tovább

2 megjegyzés:

szepyke írta...

Annyira szeretem, hogy egy már-már unalmas ételt milyen jól feldob egy kis átcsomagolás... Így is milyen jól néz ki!:)

Lilla írta...

annyira gyakran nem csinálok, hogy unjam :-)