Az ominózus pita sütés másik kiegészítője a hummusz mellett. Eddig mindig puhány voltam, és vettem a tzazikit. Nem tudom miért, bonyolultabb dolgokkal is megbirkózom évek óta. Azt hiszem, nem bíztam a joghurt kicsöpögtetésben. Gyagyás vagyok, na.
Hozzávalók:
- 2 nagy doboz natúr joghurt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kígyóuborka
- só
A tésztafőző betétet (szűrőt stb.-t) kibélelem egy tiszta konyharuhával, és beleteszem a hozzáillő fazékba. A konyharuhára kanalazom a joghurtot és 1-2 órát hagyom állni. Az uborkát közepes vagy nagylyukú reszelőn lereszelem, kicsit megsózom, és ezt is félreteszem. Miután a joghurt kellően sűrű lesz, átteszem a konyharuhából egy tálba, hozzáadom a kinyomkodott uborkát, az áttört fokhagymát és kicsit megsózom.
4 megjegyzés:
Ez a tésztaszűrőzés szvsz felesleges macera, mi úgy szoktuk reprodukálni a csodálatosan krémes görög joghurtot, hogy egy pohár natúr joghurtot egy pohár tejföllel kavarunk össze. Az eredmény döbbenetesen hasonlít a görög joghurthoz. Mi a Bakony márkára esküszünk. A fokhagymával sem takarékoskodunk...:)
Sziasztok:)
Én is 1:1 arányban keverem ki a jogurtot és a tejfölt a tzadzikihez. Nagyon finom tud lenni:)
akkor lehet, hogy kipróbálom ezta fele-fele dolgot. amúgy a konyharuhás lecsepegtetás nagy csoda volt, tátott szájjal néztem, hogy működik a módszer.
A török joghurt is nagyon sűrű, és finom, nekem jobban bevált a kevergetésnél is, a görög joghurtnál is :) persze, tudom, az az autentikus :)
Megjegyzés küldése