2014. január 23., csütörtök

Petrezselyem-dió pesto – “Végigfőzni a Meatless-t”

Eddig messze ez a recept volt a legkalandosabb. Azt hiszem, kb. a hetedik boltban sikerült csak bébispenótot vennem – ez kiugróan rossz eredmény, ennél jóval előbb szokott sikerülni, ha pedig épp nincs rajta a listámon, nyilván minden boltban ott figyel. Miután megcsináltam, rájöttem, hogy hoppá, a recept nem teljesen úgy van, ahogy azt én olvasás nélkül elképzeltem. Végül pedig sikerült a teljes ebédemnek a munkahelyemen a földön landolnia, és gyorsan B terv után kellett nézni, hogy akkor mit egyek. Mégsem maradhatok ebéd nélkül – rendeltem burritot. Szerencsére nem csak egy adagot csináltam, úgyhogy vacsorára végül megkóstoltam.

És hogy mit csináltam másként: a receptben a bébispenót tálaláskor egyben kerül a pestos tésztába, és csak kicsit összeesik a melegtől. Én mindent összedaráltam, úgyhogy a receptet is úgy írom le (szóval petrezselyem-spenót-dió pesto lett belőle).

Hozzávalók:

  • 1 csésze friss petrezselyem
  • 1/8 csésze dió (+ egy kevés a tálaláshoz, azaz összesen 1/4 csésze)
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1/8 csésze frissen reszelt parmezán (+ egy kevés a tálaláshoz), azaz összesen 1/4 csésze)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
  • só, bors
  • 50-70 g bébispenót, megmosva, megszárítva

Mindent berakok az aprítóba (ez az adag nekem még éppen belefért), és simára keverem. Ha nem állna össze, adok hozzá még egy kis olajat.
Spagettit vagy fettuccine-t főzök hozzá, összekeverem a pestoval, megszórom egy kis dióval és parmezánnal és azonnal tálalom.

2 adag lesz belőle.

0 megjegyzés: