2009. szeptember 4., péntek

Zöldséges tésztafelfújt

tesztafelfujt1

A többi felfújttal ellentétben nem csak frissen jó, nyugodtan lehet másnap ebédre vinni, és akár hidegen is fogyasztható, ezért leginkább a quiche-ek töltelékére hasonlít. Bármilyen zöldségkeveréket használhatunk hozzá, nekem kukorica-borsó-répa összeállítású volt.

Hozzávalók:

  • 22 dkg mirelit zöldségkeverék
  • 7,5 dkg levestészta
  • kb. 7 dkg vaj
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • 1,8 dl tej
  • bazsalikom, kakukkfű, oregano (lehetőleg frissek)
  • 3 tojás
  • 12 dkg reszelt sajt
  • kevés zsemlemorzsa és vaj a sütőedény kikenéséhez
  • só, bors

A zöldségkeveréket hagyom felolvadni, és a tésztát a zacskón található utasítás szerint megfőzöm, majd összekeverem a vaj kb. 2/3ával. A maradék vajon megpirítom a lisztet, felöntöm a tejjel, és sűrűre főzöm. Belekeverem a tojássárgájákat, a reszelt sajtot, a zöldfűszereket, és ízlés szerint sózom, borsozom. A besamelt, a tésztát, és a zöldségeket összekeverem, és végül beleforgatom a habbá vert tojásfehérjéket. Egy sütőtálat vagy kisebb tepsit kivajazok, és zsemlemorzsával megszórok. Beleöntöm a tésztás masszát, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütöm, amíg a teteje megpirul (kb. 30-35 perc).

2-3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Gombás pulykaragu répapürével Villámgyorsan elkészül, tele van zöldséggel és szerintem abszolút kezdő-kompatibilis. És jól melegíthető, lehet vinni munkahelyre ebédre. A sárgarépapüré egyik előnye a burgonyapürével szemben, hogy kevesebb kalóriát tartalm… Tovább
  • Taco káposztasalátával és csirkével/hallal Ez is hétvégi meccsnézős kaja, azt hiszem ez az utolsó a fényképezőgépemről. A döntőre még ki kell találni valamit (meg lehet hogy az elődöntőkre is, ha már stílusosak akarunk, lenni és ennyire szeretünk enni még mindennek… Tovább
  • Kókuszkrémes zöldségragu Hoztam két doboz kókuszkrémet Hollandiából, mert olcsó volt, és mert nálunk sajnos nem terem minden sarkon (és ahol van ott is drágább). A kókusztej is finom, és intenzív ízű meg minden, de a kókuszkrém… hmmm… a magamfajta … Tovább
  • Tejszínes sárgarépaleves Kellett valamilyen leves a meggyes rétes elé, boltba menni nem volt kedvem, meg minek ha elég sok alapanyag van még itthon, úgyhogy körülnéztem a  hűtőben és a fagyasztóban. Találtam némi mirelit bébi sárgarépát, zell… Tovább
  • Hullámtorta Van pár kedvenc kajákra vonatkozó angol jelzőm: ‘zingy’, ‘moist’, ‘rich’. Hát erre a második kettő garantáltan igaz. Ami szerintem még nagyon találó, az a ‘heavy cream’. Azt hiszem ilyen felvezető után sejthető, hogy anyag … Tovább

2 megjegyzés:

Kata írta...

Ez kicsit olyan lehet, mint a vargabéles, csak sósan?

Lilla írta...

azt leszámítva hogy nincs a szélén réteslap, végülis igen. állagra leginkább olyasmi.