2010. december 30., csütörtök

Gofri IV.–“klasszikus gofri”


Felavattuk a Tefal kütyü gofri-sütő betétjét is, már csak a szendvicses van hátra. A gép is jó, a recept is (ami egyébként egy korábbi nők Lapja konyhából van, az egyikben több oldalnyi gofri-recept van, most jött el a kísérletezés kora).
Nem túl édes, nem túl zsíros a tészta, és nem puhul meg a saját gőzétől miközben hűl, szóval valószínűleg elteszem alap gofri tésztának (és csak a tejet kell benne lecserélni laktózmentesre, hogy jó legyen huginak is). Mi mákos almalekvárt/csokoládéval dúsított pudingot kentünk rá.
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 g sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 1 dl olaj (90 g)
  • 1,5 dl tej (150 g)
  • 1 dl víz (100 g)
A tojásokat kettéválasztom, a fehérjéket a cukorral habbá verem, majd belekeverem a sárgájákat,a  vizet, a tejet és az olajat. A lisztet összekeverem a sütőporral, és több adagban beleszitálom (és keverem) a tojáshabba. A gofrisütőt felmelegítem, és megsütöm a tésztát (ha szükséges, ki kell kicsit kenni olajjal a sütőlapokat).
3-4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Mokka muffin Rákaptam cseppet a muffin-sütésre. Általában ízekre kattanok rá, most úgy tűnik inkább egy forma van soron. Gondolom közre játszik benne az is, hogy a sarkon a sparban a péksütemények között egészen guszta muffinok is vanna… Tovább
  • Pácolt fetaNem szoktam a fetát másra cserélni a receptekben, bár meg kell jegyeznem, hogy nem a kedvenc sajtom. Túl sós, és a són nem igazán van semmilyen íze. Ez pedig édeskevés, pláne, hogy a só-fogyasztásom igen alacsony, nem vagyok … Tovább
  • Briós/kalács Megkívántunk valami kalácsfélét, meg a nutella is nagyon régen ki van bontva (elég hihetetlen, de nálunk senki sem jár rá kanállal a kézben, mondjuk nálam ez kevésbé furcsa, mint egyeseknél). A bolti kalács-nutella páros v… Tovább
  • Gorgonzolás/tojáskrémes mini szendvicsek Foci vb- kaják utolsó felvonás. Úgy jött ki a hétvégén, hogy nem akartam semmi komolyabb kaját a bronzmeccshez és a döntőhöz, mert ettünk napközben éppen eleget, azaz pizza/hamburger/hot dog és társai kilőve. Pedig egy ide… Tovább
  • Tejfölös metélőhagymás muffin Onnan indult az egész, hogy kókadozott némi snidling az erkélyen, és maradt egy kis feta és olajbogyó. azt elég hamar eldöntöttem, hogy a fetát összekeverem némi tejföllel és apróra vágott olajbogyóval, már csak valami “al… Tovább

5 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Szuper, na jövőre belekezdek végre a gofri projektbe. Egyszer a netről szedtem le egy recptet,ami hibás volt és nem állt össze a tészta azóta nem próbálkoztam. Itt lesz az ideje! (Ezt mindig elmondom) Nagyon Boldog Új Évet kívánok! Sok sikert a bloghoz, meg az új szakmádhoz! Maradj ilyen Lilla, bírom a stílusod!

Lilla írta...

köszi :-)
és neked is boldog új évet!

beaa írta...

Szia Lilla!
Kipróbáltam már pár "tökéletes" receptet, de egyik sem volt az igazi (összeesett, sosem volt roppanós, nehéz volt)...de ez nagyon bevált!!:)Mostantól ez az alaprecept nálam is..
Köszi szépen!
Bea

Lilla írta...

a "nem ropog"-ra megoldás ha egyes fokozatra bedugod a pirítóba a kész gofrit.

Névtelen írta...

Sajnálattal közlöm azokkal a kedves sütögetni vágyókkal, hogy sajnos az ezen recept alapján készült gofri is LEPUHUL mire kihűlne! (Y)

A következtetést levontuk: frissen kell fogyasztani! ;)

(Meg kell hagyni a csokihab azért jól sikerült.. :P)