A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-vel). Szeretem az ilyen zöldséges szendvics-szerű dolgokat, mert azért a szendvics inkább ez és nem a párizsival, trappista szerű cuccal, állott paprikával megrakott szétesős/mállós zsömle az iskolai büfében.
Hozzávalók:- 2 tortilla-lap
- 15 dkg darált hús
- fél doboz kukoricakonzerv
- curry
- mangó-szósz/chutney
- 1 csokor újhagyma
- saláta
- olaj
Kevés olajon pár percig pirítom a húst, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, még pár percig sütöm, majd mangó szósszal és curryvel ízesítem. Belekeverem a lecsöpögtetett kukoricát, összeforralom, és elosztom két megmelegített tortilla-lapon. Salátát pakolok rá, feltekerem, és a könnyebb fogyaszthatóság érdekében alufóliába tekerve tálalom.
2 fős adag. Adagonként kb. 540 kcal és 42 g szénhidrát.
3 megjegyzés:
Igazán finom lehet
Jöhetne egy adag nekem is, így vacsira :)
A parizeres szendvics...:) Múltkor a Mammut aljában vásároltam egy delikátesz boltban, aminek meglepően elérhető árai vannak. (Grana Pradano 4500 Ft, Kecskesajt 2200 Ft, igazi füstölt bécsi virsli 1100 Ft/kg, panko 600 körül stb.)
Kérdezem az alkalmazottakat, hogyan tudják a kedvezőbb árakat biztosítani.
Erre megszólal a pénztáros, hogy sokan így drágának minősítik a boltot. Okosan megjegyeztem, hogy aki párizsis szendvicsen él, annak lehet.
Az elvem, hogy jóból és elérhetőből inkább kevesebbet, mint rosszból sokat.
Megjegyzés küldése