2010. december 6., hétfő

Mangós-currys tortillatekercs


A kedvenc főzős újságomból, az Ínyencből van a recept, nem is kellett változtatni semmin (illetve én kicsit kevesebb húst tettem bele, mert ennyi hús volt a fagyasztóban, és több újhagymát, mert mit csinálok a maradék 1-2-vel). Szeretem az ilyen zöldséges szendvics-szerű dolgokat, mert azért a szendvics inkább ez és nem a párizsival, trappista szerű cuccal, állott paprikával megrakott szétesős/mállós zsömle az iskolai büfében.
Hozzávalók:
  • 2 tortilla-lap
  • 15 dkg darált hús
  • fél doboz kukoricakonzerv
  • curry
  • mangó-szósz/chutney
  • 1 csokor újhagyma
  • saláta
  • olaj
Kevés olajon pár percig pirítom a húst, majd hozzáadom a felkarikázott újhagymát, még pár percig sütöm, majd mangó szósszal és curryvel ízesítem. Belekeverem a lecsöpögtetett kukoricát, összeforralom, és elosztom két megmelegített tortilla-lapon. Salátát pakolok rá, feltekerem, és a könnyebb fogyaszthatóság érdekében alufóliába tekerve tálalom.
2 fős adag. Adagonként kb. 540 kcal és 42 g szénhidrát.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Cukkinis-parmezános gnocchi Hozzávalók: 50 dkg gnocchi 3 kis cukkini 1 csokor újhagyma 1 evőkanál olívaolaj 4 evőkanál tejszín 1 evőkanál citromlé 10 dkg parmezán A gnocchit megfőzöm a zacskón található útmutatás szerint, leszűröm, és félreteszek egy … Tovább
  • Rakott sütőtök Az aktuális Ínyenc-ből van a recept, csak a paradicsom mennyiségén változtattam, szerintem túl sokat írt eredetileg és hokkaido tök helyett sonkatököt tettem bele. Nagyon finom, szerintem maradék bolognai raguból is lehet k… Tovább
  • Zabpelyhes fasírtLeginkább csak ötletadó, hogy főtt burgonya, és beáztatott, kinyomkodott kenyér (ehh, nekem ez annyira gusztustalanul hangzik) nélkül is lehet fasírtot sütni. Hozzávalók: 25 dkg darált hús 1 tojás 1 marék reszelt sajt só… Tovább
  • Babos burrito Ez és az ehhez hasonlók az aktuális kedvenceim úgy tűnik, hogy a nyári hamburger-korszak után átcsúsztam ebbe a babos-avokádós-tejfölös-tortillás mániába. Sok zöldség meg vitamin és szép színes (és gyorsan elkészül, konzerv … Tovább
  • Mustáros-hagymás csirkecomb Végre egy Stahl-recept, amire azt tudom mondani (a mogyoróvajas kekszen és a görög citromos csirkén kívül), hogy remekül működik úgy, ahogy a könyvben le van írva. Azt már a görög csirkénél megtanultam, hogy a serpenyő sütőb… Tovább

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Igazán finom lehet

mandy tarragon írta...

Jöhetne egy adag nekem is, így vacsira :)

GasztroRéka írta...

A parizeres szendvics...:) Múltkor a Mammut aljában vásároltam egy delikátesz boltban, aminek meglepően elérhető árai vannak. (Grana Pradano 4500 Ft, Kecskesajt 2200 Ft, igazi füstölt bécsi virsli 1100 Ft/kg, panko 600 körül stb.)
Kérdezem az alkalmazottakat, hogyan tudják a kedvezőbb árakat biztosítani.
Erre megszólal a pénztáros, hogy sokan így drágának minősítik a boltot. Okosan megjegyeztem, hogy aki párizsis szendvicsen él, annak lehet.
Az elvem, hogy jóból és elérhetőből inkább kevesebbet, mint rosszból sokat.