2010. december 17., péntek

Mars praliné

Még nászajándékként kaptunk Dorkától egy dinós szilikon bonbon-formát. Most jött el csak az ideje, hogy felavassam, mert Karácsony meg bonbon stb… pedig nem is ajándék lett belőle, csak mi eszegetjük két keksz között.

A recept Praliné Paradicsom-tól származik, csak nekem a krokant kimaradt belőle, odakészítettem a forma mellé, aztán meg elfelejtettem. Jellemző. Azért így is nagyon jó lett.

Hozzávalók:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 3-4 evőkanál tejszín
  • 2 szelet Mars

A Mars csokit összevágom, és a tejszínnel együtt felolvasztom (ha szükséges, teszek még bele tejszínt), és félreteszem hűlni. Az ét- és a tejcsokoládé 2/6-át felolvasztom, kis ecsettel kikenem a szilikonformát, és beteszem a hűtőbe, hogy megdermedjen. Kiskanállal beletöltöm a töltelék felét, felolvasztom a csokoládé 1/6-át és lezárom vele a formákat. A hűtőbe teszem, hogy megdermedjen, majd kipattintom a formából. A maradékkal ugyanígy járok el, a maradék csokoládé 2/3-ával kikenem a formát, hűtés, töltelék, 1/3-dal befedés, hűtés…

24 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Tiramisus fehércsoki trüffelKépet nem volt se erőm, se kedvem készíteni. Csak feljegyzem a hozzávalókat, hogy ne kelljen jövőre azon gondolkodnom, hogy hogyan is volt tavaly az a trüffel… Flat-catnél láttam ennek az eredetijét, de nekem az ő arányaival … Tovább
  • FalafelIsmét egy első próbálkozásos étel. Átnéztem jópár receptet, aztán leszűrtem a konklúziót. Az volt az elgondolásom, hogy beáztatom, megfőzöm, összeturmixolom. Menni fog, mint a karikacsapás. Nem így volt. Nem túl erős a botmix… Tovább
  • Húsgolyók paradicsomos dippel Húsgolyókat kívántam. Felmerült az is, hogy svéd húsgolyókat próbálok kreálni, de ezt végül elvetettem, részben azért, mert kicsit sok paradicsomot vásároltam az aszaláshoz, és a maradékot mindenképpen fel akartam használn… Tovább
  • Karamelles kekszgolyókElkezdtem a "nagy karácsonyi bonbongyártás"-t. A mignonpapír műanyagbevonatos, mint a gyorséttermekben a csomagolóanyag. Elvileg nem lesznek rajta zsírfoltok, ami a jövő héten kezdődő ajándékozás miatt fontos szempont...Hozzá… Tovább
  • Marcipános mokka bonbonA bonbon-gyártás második eredménye. Állítólag finom, és a kávé íze dominál benne, nem a marcipáné. Én nem tudom, nem szeretem a marcipánt.Hozzávalók2 evőkanál instant kávé1 evőkanál langyos víz200 g marcipán1 narancs reszelt … Tovább

2 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Nagyon szuper lett! Meg tetszik a forma is! :)

GasztroRéka írta...

Tetszik ez az ajándék... Nem csak másokat kell kényeztetni, egyétek csak! Azért van.:)