2011. június 26., vasárnap

BBQ csirkenyárs cukkinivel

IMG_7145

“Panelgrill” ahogy én hívom, bár nem panelben lakunk, hanem új hőszigetelt, csilivili téglaházban. De a kis ablaktalan konyhában készült, villanyfőzőlapon, grillserpenyőben :-) De ez nekem nem akadály a saslik és hamburgersütésben.

A mennyiségek csak közelítő értékek, nem mértem a hozzávalókat (és ez fitness-adag), igazából hozzávalók párosítása a lényeg. Salotta hagyma mostanában mindig szokott lenni a Tescoban, mogyoróhagyma van ráírva, és kis, negyedkilós hálóban van.

Hozzávalók:

  • 1 kis cukkini
  • pár kanál BBQ szósz
  • kb. 8 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • kb. 25 dkg csirkemellfilé
  • 5-6 salotta hagyma

A csirkemellet falatnyi kockákra vágom, és kb. 20 percre bepácolom a BBQ szószba, a cukkinit felkarikázom (ahol kicsit vastagabb, ott elfelezem a karikákat, a salotta hagymát megpucolom, és keresztben kettévágom. A bacont ollóval elharmadolom (negyedelem), és előveszek 4 bambusznyársat (sosem szoktam beáztatni, és még egyszer sem égtek meg, pláne nem gyulladtak fel). A húsdarabokat szalonnába tekerem, és a hagyma és cukkini darabokkal váltakozva felhúzom a nyársakra. Grillserpenyőben (vagy kint a grillen) pár perc alatt megsütöm, és salátával tálalom.

2 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Curry-s, kókusztejes bableves Tartalmas babos-csirkés leves, de nem a megszokott fajtából, hanem a már sokszor éltetett kókusztejes-chilis vonalon. Mindig tartok a kamraszekrényben pár bab- és kókusztej konzervet (a kukorica és a paradicsom mellett), m… Tovább
  • Zöldborsóleves csirkehússal Nagyon sokáig kell főzni, de megéri. Annyit tudok hozzáfűzni, hogy: a hétvégén új kedvenc levest avattunk. Ez szerintem mindent elmond. Hozzávalók: fél csirkemellfilé 30 dkg mirelit zöldborsó 1 fej hagyma 4 s… Tovább
  • Zöldborsós, csirkés rizottó Rengeteg mirelit borsó van a mini fagyasztómban, ezért folyamatosan borsós ételekben gondolkozom, a nagy töprengésben rájöttem, hogy borsós rizottó még nem volt. Ezen sürgősen változtatni kellett, úgyhogy főztem egy adagot… Tovább
  • Póréhagymás csirkemell tejszínes mártásban Mindenkinek van valamilyen bűnös élvezete, kinek a csokoládé, kinek az alkohol, nekem a tejszínes szószos húsok. Nem kellene, mert hizlal, meg magas a koleszterinszintem, de néha egyszerűen muszáj. A csirkehús-tejszín páro… Tovább
  • Avokádós csirkesaláta Maradék grillezett csirkehúst is lehet használni ehhez az avokádóval dúsított görög salátához. Az avokádó gyorsan oxidálódik (ezen segít valamennyit a citromlé, de teljesen az sem tudja megállítani), ezért elkészítés után h… Tovább

0 megjegyzés: