2011. június 5., vasárnap

Fehércsokoládés eper-jégkrém

Folytatódik a jégkrém-gyártás. Még mindig roppant elégedett vagyok magammal (és egyre elégedettebb, mert amit ez után csináltam, a karamelles, hát huhh…) Most aztán folyton jégkrémet kell ennünk és csinálnom az újabb és újabb adagokat. Mondjuk nem akkora probléma, minimális mosatlannal jár, főzni sem kell, csak összekeverem, aztán mehet a fagyasztóba, úgyhogy abszolút lelkes vagyok a témát illetően.

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper (megtisztítva)
  • 15 dkg (görög) joghurt
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg cukrozatlan sűrített tej*

*ha nem elég édes az eper, vagy valaki extra-édesszájú, használhat cukrozott sűrített tejet.

Az epret összeturmixolom  (aprítóval is lehet), a fehércsokoládét és a sűrített tejet egy tálba teszem, és mikróban vagy gőz fölött megolvasztom. Simára keverem, és miután hűlt kicsit, hozzáadom az eperpürét és a joghurtot. Összekeverem, a formákba öntöm, és megfagyasztom.

6 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Poharas cheesecake eperrel Bár az igazi eper szezon még egy icipicit odébb van, már egyre-másra kelletik magukat a dobozos, távoli országokból származó eprek. Általában nem szoktam marokkói epret és hasonlókat venni, most azonban megkívántam, és be … Tovább
  • Nektarinos-joghurtos pohárkrém A barackok közül a nektarin az egyetlen, amit szeretek, ebben persze nagy szerepe van a többinél vékonyabb, szőrtelen héjnak. mindig vannak kattanásaim, most azt hiszem a tejföl-joghurt-túró-mascarpone vonal. Még joghurt f… Tovább
  • Joghurtos vaníliakrém Volt egy relatíve sikertelen tortasütésem, melynek eredményeként a kész tortán kívül lett egy 26 cm-es, kókuszos kevert tésztájú tortalapom, ami elég lassan fogyott. Ki kellett hozzá találni valamit, mert én nem vagyok az … Tovább
  • Juhtúrós-tökmagos pogácsa Még pénteken sütöttem, hogy másnap tudjak mit vinni a suliba (én még csak most tartok az utolsó hétnél). Az alap Millie receptje volt, a liszten változtattam, mert én általában csak sima lisztet tartok itthon (most pedig p… Tovább
  • Tejfölös metélőhagymás muffin Onnan indult az egész, hogy kókadozott némi snidling az erkélyen, és maradt egy kis feta és olajbogyó. azt elég hamar eldöntöttem, hogy a fetát összekeverem némi tejföllel és apróra vágott olajbogyóval, már csak valami “al… Tovább

5 megjegyzés:

Bori írta...

Lilla, képzeld, annyira belelkesedtem a jégkrémformákon, hogy elvándoroltunk ma az itteni Ikeába, ahol viszont közölték, hogy már elfogyott az ÖSSZES jégkrémforma... úgyhogy most kereshetek máshol... vagy elmászhatok a város másik végére (30km) egy másik ikeába, ahol talán van... Nem egyszerű, ha az ember fagyit akar enni... :-)

Lilla írta...

a honlapon van készlet-ellenőrző. legalábbis itt. érdemes megnézni mielőtt kirándulsz egyet. meg popsickle mold címszóval rákereshetsz és tuti lehet ebayről meg hasonló helyekről rendelni ha a másik ikeában sincs.

Bori írta...

ja, a készlet ellenőrzőre már csak utána jöttem rá :-) Amazonon megnéztem, de drágább a szállítási költség, mint maga a termék... de megtalálom, akkor is! .-))

Mamacuka írta...

Szia!
A leírásban szereplő karamellás fagyi receptjét megtalálom valahol? :-)
Egyébként: szuper a blogod, nagyon jók a receptjeid!
Köszi!

Lilla írta...

hamarosan felkerül majd a blogra :-)
köszi