2011. június 5., vasárnap

Fehércsokoládés eper-jégkrém

Folytatódik a jégkrém-gyártás. Még mindig roppant elégedett vagyok magammal (és egyre elégedettebb, mert amit ez után csináltam, a karamelles, hát huhh…) Most aztán folyton jégkrémet kell ennünk és csinálnom az újabb és újabb adagokat. Mondjuk nem akkora probléma, minimális mosatlannal jár, főzni sem kell, csak összekeverem, aztán mehet a fagyasztóba, úgyhogy abszolút lelkes vagyok a témát illetően.

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper (megtisztítva)
  • 15 dkg (görög) joghurt
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg cukrozatlan sűrített tej*

*ha nem elég édes az eper, vagy valaki extra-édesszájú, használhat cukrozott sűrített tejet.

Az epret összeturmixolom  (aprítóval is lehet), a fehércsokoládét és a sűrített tejet egy tálba teszem, és mikróban vagy gőz fölött megolvasztom. Simára keverem, és miután hűlt kicsit, hozzáadom az eperpürét és a joghurtot. Összekeverem, a formákba öntöm, és megfagyasztom.

6 darab lesz belőle.

5 megjegyzés:

Bori írta...

Lilla, képzeld, annyira belelkesedtem a jégkrémformákon, hogy elvándoroltunk ma az itteni Ikeába, ahol viszont közölték, hogy már elfogyott az ÖSSZES jégkrémforma... úgyhogy most kereshetek máshol... vagy elmászhatok a város másik végére (30km) egy másik ikeába, ahol talán van... Nem egyszerű, ha az ember fagyit akar enni... :-)

Lilla írta...

a honlapon van készlet-ellenőrző. legalábbis itt. érdemes megnézni mielőtt kirándulsz egyet. meg popsickle mold címszóval rákereshetsz és tuti lehet ebayről meg hasonló helyekről rendelni ha a másik ikeában sincs.

Bori írta...

ja, a készlet ellenőrzőre már csak utána jöttem rá :-) Amazonon megnéztem, de drágább a szállítási költség, mint maga a termék... de megtalálom, akkor is! .-))

Mamacuka írta...

Szia!
A leírásban szereplő karamellás fagyi receptjét megtalálom valahol? :-)
Egyébként: szuper a blogod, nagyon jók a receptjeid!
Köszi!

Lilla írta...

hamarosan felkerül majd a blogra :-)
köszi