2011. június 5., vasárnap

Fehércsokoládés eper-jégkrém

Folytatódik a jégkrém-gyártás. Még mindig roppant elégedett vagyok magammal (és egyre elégedettebb, mert amit ez után csináltam, a karamelles, hát huhh…) Most aztán folyton jégkrémet kell ennünk és csinálnom az újabb és újabb adagokat. Mondjuk nem akkora probléma, minimális mosatlannal jár, főzni sem kell, csak összekeverem, aztán mehet a fagyasztóba, úgyhogy abszolút lelkes vagyok a témát illetően.

Hozzávalók:

  • 20 dkg eper (megtisztítva)
  • 15 dkg (görög) joghurt
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 5 dkg cukrozatlan sűrített tej*

*ha nem elég édes az eper, vagy valaki extra-édesszájú, használhat cukrozott sűrített tejet.

Az epret összeturmixolom  (aprítóval is lehet), a fehércsokoládét és a sűrített tejet egy tálba teszem, és mikróban vagy gőz fölött megolvasztom. Simára keverem, és miután hűlt kicsit, hozzáadom az eperpürét és a joghurtot. Összekeverem, a formákba öntöm, és megfagyasztom.

6 darab lesz belőle.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Citromos-joghurt jégkrém Hugi hozott nekem egy jégkrém-formát az IKEÁ-ból, amit végre kipróbáltunk (azaz sikerült a fagyasztóból kienni annyi dolgot, hogy végre befért). Pont olyan magas, hogy kényelmesen elfér a mini 19 literes fagyasztó rekeszb… Tovább
  • Banánfagylalt (tej- és gluténmentes, vegán) Már jó régen szembejött velem ez a recept, az abszolút hihetetlen 1 hozzávalós banánfagylalt, most a GoodFood volt az utolsó lökés, hogy na most már tényleg megcsinálom. Mivel csak banán van benne, mindenki eheti a banán-all… Tovább
  • Karamell jégkrém Ebben a hónapban megjelent pár receptem a Kifőztükben :-) Jellemző módon, egy mac’n’cheese variáció, egy hamburger, és két jégkrém. Elég sokféle jégkrémet csináltam már idén ezekkel az IKEÁ-s formákkal, és azt hiszem ez edd… Tovább
  • Fehércsokoládés eper-jégkrém Folytatódik a jégkrém-gyártás. Még mindig roppant elégedett vagyok magammal (és egyre elégedettebb, mert amit ez után csináltam, a karamelles, hát huhh…) Most aztán folyton jégkrémet kell ennünk és csinálnom az újabb és úja… Tovább
  • Kávés-csokoládés jégkrém Bár a jelenlegi időjárás nem indokolja a jégkrém evést, úgy döntöttem, hogy egye fene (max iszom utána egy forró teát), előveszek egy adagot, és lefotózom, hogy felkerüljön a blogra, mielőtt elfelejtem az arányokat… Hozzáv… Tovább

5 megjegyzés:

Bori írta...

Lilla, képzeld, annyira belelkesedtem a jégkrémformákon, hogy elvándoroltunk ma az itteni Ikeába, ahol viszont közölték, hogy már elfogyott az ÖSSZES jégkrémforma... úgyhogy most kereshetek máshol... vagy elmászhatok a város másik végére (30km) egy másik ikeába, ahol talán van... Nem egyszerű, ha az ember fagyit akar enni... :-)

Lilla írta...

a honlapon van készlet-ellenőrző. legalábbis itt. érdemes megnézni mielőtt kirándulsz egyet. meg popsickle mold címszóval rákereshetsz és tuti lehet ebayről meg hasonló helyekről rendelni ha a másik ikeában sincs.

Bori írta...

ja, a készlet ellenőrzőre már csak utána jöttem rá :-) Amazonon megnéztem, de drágább a szállítási költség, mint maga a termék... de megtalálom, akkor is! .-))

Mamacuka írta...

Szia!
A leírásban szereplő karamellás fagyi receptjét megtalálom valahol? :-)
Egyébként: szuper a blogod, nagyon jók a receptjeid!
Köszi!

Lilla írta...

hamarosan felkerül majd a blogra :-)
köszi