2010. április 18., vasárnap

Nagy esküvői torta teszt – 2,5. rész

Most csak 3-an teszteltek a többiek egy felkapott, agyonreklámozott óbudai cukrászdát. És az volt a tanulság, hogy igazán fölösleges kivonulnunk oda, összeválogatni 6 szelet “esélyest”, lefotózni és pontozgatni.

Jöjjenek a részletek.

Római part, Cziniel cukrászda

Az összes óbudai újságban reklámoznak, ez meg is látszik az árakon, a nem túl nagy szelet torták kb. 320-450 forintba kerülnek, ami szerintem elég sok (különösen, hogy az élmény meg nem ‘úá’).

Marcipánburgonya

Elég csokis krém, piskóta, marcipán, a szokásos minőség. 280 pénz, semmi extra, de azért oké.

Gesztenyés torta

Ez volt a legrosszabb az összes (mind a 3, hehe) közül. A tetején 3 szál gesztenyepüré, és a gesztenye íz ennyiben ki is merült. A belseje csak édes, meghatározható íz nélkül. A tetején ocsmány feltapadós műhab.

Dobos torta

Ilyet direkt nem rendeltünk az eddigi helyeken, mert nem igazán lehet esküvősre “fazonírozni”. Semmi kiemelkedő, ‘oké’ a vélemény róla. 10-ből kb. 6 pont.

Az egyöntetű vélemény az volt, hogy nem éri meg az árát. És amúgy is utálunk minden túlhálypolt, túlreklámozott felkapott szart/cuccot/könyvet/filmet/akármit. Pláne ha nem olyan jó/szép/akármi. És nem azért mert anti-sznobok vagyunk. Hanem mert CSAK.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Lilla!

Esetleg érdemes lenne tesztelnetek az újpesti Horváth cukrászdát, ami egyben a Sugar Shop (felső szint) is. A klasszikus cukrászdás kínálat mellett vannak újszerű variációk is.

Sikeres sütivadászatot!

Eszter

Lilla írta...

köszi, nem igazán vannak a cukrászdákkal szemben egy ideje illúzióim, és ezzel az újpestivel egy baj van, hogy iszonyúan a világvége és túlhálypolt nekem. ha semmi jót nem találok, lehet, hogy megpróbálom, de eddig az első hely elég jó volt igazából, de még próbálkozunk azért.

és nem én vagyok a menyasszonyok gyöngye - ezt lássuk be, a szőr feláll a hátamon a marcipánborítástól és galambpártól rózsáktól. a "formatortáktól" meg egyenesen rosszul vagyok.

GasztroRéka írta...

...én még mindig kitartok a Daubneres tanácsom mellett,az Budán van.:) Igaz nem olcsó,de első osztályú!

Lilla írta...

mivel 30 fős lesz kb az esemény, ezért nem hiszem, hogy annyira számít az ár (bár nem vagyok otthon az ilyen extra felárakban).
a daubnerbe is megyünk majd, eddig a karamell tortájukat ajánlották, mondhatsz olyan ízt, ami jó ott szerinted. meg persze a tökmagos pogit.

most ott tartok, hogy egymáshoz illő meghívókat, címcimkéket, ültetőkártyákat stb-ket rajzolok. aztán majd mindennek (székszoknya és társai) ehhez kell igazodni.
és agyalok a tökéletes köszönetajándékon - ami nem lehet nipp, hanem vmi "fogyóeszköz" és nem jó a cukrozott mandula, ezt anyámék ezüstlakodalmán megtanultam, a 25 év fölöttiek nem merik megenni, mert féltik a fogukat.

Moha írta...

A Czinielt mi is teszteltük,más okból,de az egyetlen szelet meggyes párizsikrémes torta,amit kipróbáltam,maga volt a borzalom. A felét ettem meg,és utána órákig mintha kövek lettek volna a hasamban. Tömény margarin és ehetetlen édes volt.
Köszönetajándéknak süthetsz mézeskalács szívet és írókával mehet rá a nevetek. Celofán zacskóba tenni és kész.Aki akarja megeszi,aki nem, elteszi.

Moha írta...

Ha a szívet túl soknak érzed,lehet téglalap is,mint egy névkártya.