2011. augusztus 15., hétfő

Stroganoff csirke

IMG_7370

Finom meg egyszerű, de azt hiszem nem lesz gyakori vendég nálunk, mert a savanyúság-allergiám a jelek szerint növekvő tendenciát mutat, és már az egy adagba jutó 1 ecetes uborka és pár szem kapribogyó is soknak bizonyult. Átnéztem egy csomó receptet, aztán ezt szintetizáltam belőlük:

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé, csíkokra vágva
  • 4 nagy ecetes uborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 3-5 szál újhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál magos mustár
  • liszt
  • 1 teáskanál kukoricaliszt (ez lehet, hogy túlzás volt)
  • 1-1,5 dl tejföl
  • 1-1,5 dl tejszín
  • kevés olaj

A húst megforgatom egy kis lisztben, majd kevés olajon pár perc alatt megpirítom. Hozzáadom a felkarikázott hagymát, és pár percig sütöm. A tejfölt és a tejszínt összekeverem (esetleg elkeverem benne a kukoricalisztet), és a húshoz öntöm. Belekeverem a kapribogyót, a mustárt, a sűrített paradicsomot, és készre főzöm (ha szükséges, vízzel, vagy a főzés első felében borral hígítom). Végül hozzáadom a csíkokra vágott ecetes uborkát, egyet forralok rajta és petrezselymes rizzsel vagy tésztával tálalom.

4 fős adag.

Én nem raktam bele sót, mert az ecetes uborkában van úgyis egy csomó.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Csirkés-szőlős tortilla Őszi tortilla-recept: mustáros-joghurtos csirkehús szőlős salátával tortilla-lapba tekerve. Ha valaki nagyon idegenkedik a tortillától (mert ilyen is van, bármilyen hihetetlen), akkor egye egyszerűen salátaként, és keverje… Tovább
  • Cukkiniropogós Pontosan úgy készül, mint a tócsni, csak burgonya helyett cukkiniből. Mivel a cukkini energiatartalma harmada a burgonyáénak, ezért a végeredmény is kevésbé hizlal. Nagyon gyorsan megsül, a joghurt lecsepegtetését kell idő… Tovább
  • Nasi goreng A nasi goreng indonéz rizses egytálétel, amit általában reggelire esznek, és az előző napi maradék főtt rizsből készítik. Másfajta zöldségeket is lehet hozzá használni, sőt csirkehússal vagy garnélával is dúsítható, nem cs… Tovább
  • Görög tésztasaláta Megkívántam valamilyen hideg tésztasalátát, a lehetőségeket – és, hogy mit kívánok még – végiggondolva arra jutottam, hogy uborkás-paradicsomos-fetás változatot kell készítenem. Azaz „görög” tésztasalátát. Szintén a tészta… Tovább
  • Tzaziki Az ominózus pita sütés másik kiegészítője a hummusz mellett. Eddig mindig puhány voltam, és vettem a tzazikit. Nem tudom miért, bonyolultabb dolgokkal is megbirkózom évek óta. Azt hiszem, nem bíztam a joghurt kicsöpögtetés… Tovább

2 megjegyzés:

mandy tarragon írta...

De régen ettem :) Mondjuk én nem szoktam rakni bele kapribogyót, az nekem már túl fura ízű... De paradicsomot se, azt majd teszek bele, ha legközelebb készül.

Lilla írta...

nekem az jött le, hogy elég tágan értelmezhető .-) ebben meg gomba nem volt, mert az embör leszavazta, én raktam volna bele