2011. szeptember 21., szerda

Pohárkrém uzsonnára

Volt (még van is) ugye egy elrontott kuglófom, meg egy doboz mascarponém, meg ezek az üvegek, amik közül a második lekvárt csak azért vettem meg, hogy ilyen szuper üvegben tudjunk desszertet vinni a munkahelyre (amúgy a benne lévő lekvár sem volt rossz, de engem nem érdekelnek a lekvárok).

Az üveges desszert-dolog nagyon bevált, lesz itt még gyümölcsrizs meg mindenféle finomságok (esetleg krémlevesre is bevetem).

Nem nevezném receptnek, inkább afféle ötletadó az egész. Fél liter tejjel, 4 csapott evőkanál cukorral megfőztem egy zacskó tejszínízű* pudingot. Miután langyosra hűlt, összekevertem egy doboz (25 dkg) mascarponéval. Főztem egy adag kávét (csaltam, mert nescaféból), öntöttem hozzá némi rumot, és a két üveg és 4 pohár/desszertes tálka aljára kuglófot morzsoltam, meglocsoltam kávéval, majd krém – kuglóf – kávé – krém, végül pedig kakaópor következett. azaz úgy rétegeztem, mint a tiramisut. Csak arra kell figyelni, hogy ne boruljon fel az üveg a táskában. Nekem ez még úgy is sikerült, hogy rollerral mentünk dolgozni :-).

*sokkal jobban megy a mascarponéhoz, mint a vaníliás.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ricottás kávés (tejszínes) pohárkrém A Pinteresten találtam, ott tiramisunak ”csúfolták” – ami Levi szerint igaz egyébként, mert kanalazós és feldob, de azért nagyon távol áll attól, amit a tiramisu jelent. Viszont névtől függetlenül nagyon finom. És összeállít… Tovább
  • Kakaós-fehércsokoládés keksz Szuper karácsonyi keksz, a receptet itt találtam. A zacskós/habzsákos töltögetés még mindig nem a legkedvencebb konyhai tevékenységem. Pedig azért tudok rajzolni (pláne vektorgrafikus rajzolóprogrammal), de azért a 9 félév r… Tovább
  • Epres pavlova Szerintem a világ legegyszerűbb tortája, csak fel kell verni egy adag habcsókot, megsütni, aztán ha kihűlt, megpakolni tejszínhabbal és gyümölccsel. Jelen esetben eperrel. Habcsók recept pl itt. Én most 2 fehérjéből csinálta… Tovább
  • Túrós brownie A csokoládés kis szakácskönyvemből van a recept, minimális változtatással (pekándió helyett kókusz és kevesebb cukor). eléggé hammnyammm… meg egyszerű is. egyetlen hátránya, hogy viszonylag sokáig tart megcsinálni – so… Tovább
  • Színátmenetes torta – ombre cake Nem vagyok jó torták fényképezésében, ez van. A lényeg szerencsére látszik. Szuper-szemfényvesztő átmenetes torta. Igazi születésnapi darab.Ezen tűzijáték és gyertyák voltak, de a zászlók is jól mutatnak rajta.Kell hozzá ném… Tovább

2 megjegyzés:

Kreatív konyha írta...

Jól néz ki ez a pohárdesszert! Végigolvasva elég egyszerűnek tűnik, azt hiszem ideje nekem is kipróbálni, ilyet nem szoktam pohárdesszertet csinálni.

Lilla írta...

megcsinálni is egyszerű :-)