2009. január 21., szerda

Tiramisu

A fotó most elmarad, tegnap kellett volna fotózni frissen, de akkor nem volt hozzá se kedvem, se elég fény. Az egy nap hűtőben állástól viszont deres lett a kehely, ami nem esztétikus. Mindegy végülis, mindenki el tudja képzelnia  végeredményt. 

Van pár mániám (idővel nyilván mindre fény fog itt derülni), az egyik, hogy nem eszem nyers tojást. Soha. Sehol. Ha nem tudom megkérdezni, hogy van-e a sütiben/salátában, akkor inkább kihagyom. ezért aztán kicsit változtatni kellett az eredeti recepten. (Kipróbáltam egyszer nyers tojással, rémes volt, pár falat ment le az is iszonyú nehezen)

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • fél csomag tejszinízű pudingpor 
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • kávé
  • amaretto/rum/konyak (kinek mi)
  • babapiskóta
  • kakaópor (vmi 20-on-akárhány%-os holland)

A pudingot a cukorral és a tejjel megfőzöm, miközben hűl megkavarom párszor (ügyesen, ne legyen se csomós, se bőrös). Miután kihűlt összekeverem a mascarponeval.  Előveszek négy fagylaltoskelyhet, vagy egy közepes tálat. A kávét és a  rumot egy mélytányérba öntöm. Megmártom benne a babapiskótát és kirakom vele a tál(ak) alját. Rákanalazom a mascarponés krém felét (fagyiskehelynél harmadát, az enyém nagyon tágul felfelé), újabb sor kávéba mártott babapiskóta jön, majd a maradék krém. Vastagon meghintem a tetejét kakaóporral, és lefedve 1 napra hűtőbe teszem.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Scone (édes zsemle teához) Nagyon régóta szemeztem ezzel a teasüteménnyel. Nem szeretem a lekvárt, de meglátva az ehhez hasonló képeket mindig megkívántam. Már csak azt nem tudom mi a fenéért vártam eddig az elkészítéssel. Nem egy nagy dolog ugyanis. … Tovább
  • Meggyes-gesztenyés pohárkrém Nagyon sokáig nem ettem gesztenyepürét, mert rémes íze van. Aztán egy idő után rájöttem, hogy a sok cukortól és a rumaromától lesz ehetetlen. Mert a sült gesztenyét szerettem (azzal mostanra vesztem össze, a kukac hordák mia… Tovább
  • Duplacsokis spiráltorta A múlt hétvégén volt a születésnapom –sokadik, kiakasztó, hagyjuk – és e jeles alkalomból Levi ismét sütött nekem tortát. Ami már kétszer megtörtént az hagyomány? A továbbiakban is ez a tervem, mert az az elvem, hogy azért n… Tovább
  • Színátmenetes torta – ombre cake Nem vagyok jó torták fényképezésében, ez van. A lényeg szerencsére látszik. Szuper-szemfényvesztő átmenetes torta. Igazi születésnapi darab.Ezen tűzijáték és gyertyák voltak, de a zászlók is jól mutatnak rajta.Kell hozzá ném… Tovább
  • Epres lepény Mennyiségeket nem írok (eleve összesen csak ennyi készült, mint ami a képen van, maradék leveles tésztát fogyasztottam), mert szokás szerint nem mértem semmit. Az egész afféle ötletadó (meg nem is olyan recept, amit nagyon e… Tovább

0 megjegyzés: