Olyan, mint egy bébi-étel: édeskés, színes és püré. Egyszerű és nagyszerű. Fűszeres húsokhoz kiváló köret (sült oldalashoz például), de még magában is el lehet belőle majszolni egy nagyobb adagot. Lehet bátrabban is fűszerezni, fokhagymával, gyömbérrel, kevés fahéjjal.
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- kb. 40 dkg sütőtök
- 2-3 diónyi vaj
- só
- tej
- szerecsendió
A sütőtököt 2-3 cikkre vágom, és előmelegített sütőben 220 fokon megsütöm. A burgonyát meghámozom, cikkekre vágom, és annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzöm. Közben a sütőtököt kikanalazom a héjából, és a vaj felén átforgatom. A burgonyát leszűröm, összetöröm, elkeverem a vaj másik felével, sóval, szerecsendióval fűszerezem, és összekeverem a tökkel. Végül annyi tejet adok hozzá, hogy megfelelő állagú legyen.
3 fős adag. Eredetileg a női lapozón.
2 megjegyzés:
nyammm :)
Ejha, egyet főztünk!:D Még a fűszerezése is ugyanaz! Csak én még nem tettem fel a blogra, pedig vasárnap volt ebédhez! És töltött hústekercsek voltak köretként mellette. :)
Megjegyzés küldése