2011. november 8., kedd

Babos burrito

Ez és az ehhez hasonlók az aktuális kedvenceim úgy tűnik, hogy a nyári hamburger-korszak után átcsúsztam ebbe a babos-avokádós-tejfölös-tortillás mániába. Sok zöldség meg vitamin és szép színes (és gyorsan elkészül, konzerv babból összedobni egy paradicsomos ragut nem nagy kunszt, a tortillachips/tortillalap és a saláta pedig készen, zacskóban érkezik).

Hozzávalók:

  • 2 babkonzerv (én egy fehér- és egy vörös vesebab konzervet raktam bele)
  • 2 marék mirelit kukorica
  • 1 közepes hagyma/3 szál újhagyma
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 nagy sűrített paradicsom konzerv (ami 2x akkora mint a májkrém)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, bazsalikom, majoranna, chili
  • 1 teáskanál olívaolaj

a tálaláshoz:

  • 4 nagy vagy 8 kis tortillalap
  • 2 avokádó
  • reszelt sajt
  • tejföl
  • saláta/rukkola
  • apróra vágott paradicsom

A felhevített olajon egy-két percig sütöm az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát (zúzva vagy nagyon apróra vágva), a kukoricát, a sűrített paradicsomot, a lecsöpögtetett babot és a felkockázott paradicsomot. Fűszerezem, és addig főzöm, amíg a kukorica megfő (ha szükséges, öntök rá egy kis vizet, aki szereti kicsit édesebben, tehet 1-2 evőkanál ketchupöt is). A tortillalapokat mikróban átmelegítem, mindegyikre teszek egy kevés babot, némi reszelt sajtot, behajtom a végeket, és feltekerem. Egy tányérra 1 nagy vagy 2 kicsi burritot rakok, pakolok mellé salátát, paradicsomos babot, reszelt sajtot, egy kis tejfölt és felkockázott avokádót és paradicsomot.

másik verzió, hogy nem tekerek belőle burritokat, hanem miután összeraktam mindent a tányérra, rakok mellé némi tortilla chipszet.

4 fős adag.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Eperkrémes roló (némi méltatlankodással) Az aktuális Nők Lapja konyhából néztem ki ezt a receptet, az mondjuk első ránézésre látszott, hogy abban a formában, ahogy ott le van írva kizárt, hogy működjön a dolog. A 25 dkg mascarpone, 15 dkg cukor (rohadt sok eleve… Tovább
  • Clafoutis koktélparadicsommal Van egy szuper vega-szakácskönyvem (na jó, nem csak egy), abból van a recept. Öt perc alatt összekeverem, aztán megsütöm, a végeredmény meg tiszta ‘úá’. Tökéletes kombó. Hozzávalók: 20 dkg koktélparadicsom 2 tojás 1,1 dl… Tovább
  • Karamellizált hagymás mártogatós Akkor jöjjön az első recept a Martha Stewart könyvemből (a konyhában a második, de az elsőt még nem írtam meg). Tegnap focimeccs előtt-alatt csináltam, még van hátra pár meccs, érdemes nekiállni. Úgyis ígértem ételeket a tév… Tovább
  • Gombás kence Még mindig nem tudtam megbarátkozni a kence és a mártogatós szavakkal, úgyhogy gombás-bacon-ös dip. Martha Stewartttól van ez is, akár a karamellizált hagymás. Ez is nagyon jó, Levi nem egy akkora gomba-rajongó, mint én, de … Tovább
  • Gorgonzolás salátaöntetMartha Stewart oldaláról van a recept, annyit változtattam, hogy kihagytam a csípős szószt és nem mértem a gorgonzolát. Nagyon jó, egy aprítóval pár másodperc alatt elkészül (persze kézzel is össze lehet keverni). Hozzávalók:… Tovább

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Nyammi, nagyon szeretem