2013. április 23., kedd

Minipite

Amikor meggyes (vagy más édes) pitét sütök, sosem tudom pontosan, hogy mennyi tésztára lesz szükségem, úgyhogy inkább mindig kicsit többet készítek, és a maradékot megsütöm minipitének. Csak egy kis omlós tészta, lekvár, és a kenéshez egy kevés tojás. És egy muffintepsi.

Hozzávalók:

  • omlós tészta, (pl. ilyen)
  • pár kanál lekvár (a képen josta lekvár van a pitében, de nagy kedvenc a fahéjas-alma)
  • 1 tojás a kenéshez

A tésztát kb. 4 mm vastagra nyújtom, nagy köröket szúrok ki belőle, és kibélelem vele egy muffintepsi mélyedéseit. Mindegyikbe rakok egy kevés lekvárt (ne legyen tele, mert kellemetlen, ha a lekvár befolyik a tészta és a tepsi közé). Előveszek valamilyen kisméretű kiszúrót, és egy-egy darabbal lefedem a lekvárt. A tetejét megkenem a tojással, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütöm.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Narancskrémes piskótatekercs Alapvetően karácsonyi sütemény, alternatívája a klasszikus, csokoládés fatörzsnek. Szerintem azonban annyi süteményt nem lehet pár nap alatt végigenni, ahány a karácsonyi szakácskönyvekben és újságokban van, néhányat el ke… Tovább
  • “Zserbó”-nápolyi Nem vagyok egy nagy ostyalap felhasználó, eddig összesen egyszer vettem, és már akkor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha zserbó-szerűen készíteném el, lekvárral, dióval (mogyoróval) és csokoládéval a tetején. Most jött el a… Tovább
  • Victoria sponge cake – Viktória torta Igazi angol klasszikus, Viktória királynőről nevezték el, aki a délutáni teához szívesen fogyasztott ebből a meglehetősen egyszerű tortából. Mindössze két vajas piskótát kell sütni, és ezeket lekvárral és tejszínhabbal (va… Tovább
  • Lekváros-mandulás csigák Elképesztően minimalista recept – mint a legtöbb, aminek a kiinduló pontja a mirelit leveles tészta – de ez is olyan, hogy nem feltétlenül jut az ember eszébe. Szokás szerint este rám tört a sütemény utáni vágy, és elkezdt… Tovább
  • Zserbó A zserbót azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni, mindenki ismeri az elképesztő karriert befutó Gerbeaud Emil nevét, akinek a macskanyelven és a konyakos meggyen kívül ezt, a róla elnevezett süteményt is köszönhetjük. Els… Tovább

0 megjegyzés: