2013. október 11., péntek

Kukorica-palacsinta

IMG_9059

Megint EveryDay Food. Most a könyv. A nyári fejezetben van, csöves kukoricát ír (a legtöbb amerikai recept azt használ és nem konzervet vagy mirelitet), persze a konzerv és a mirelit is jó, úgyhogy ehetjük akár egész télen :-).
A könyv szerint 20 perc alatt elkészül. Én fél adagot sütöttem, annak még annyi sem kellett (alább az egész adagot adtam meg).
Egyébként nagyon jó, bekerül az “állandók” közé (a “jujjj mi legyen vacsorára” illetve hétvégén “jujjj mi legyen reggelire” kérdésre adandó válaszokba).

Hozzávalók:

  • 2,25 csésze morzsolt kukorica* (elvileg ez felel meg 3 csőnek)
  • 1/3 csésze tej
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1/2 teáskanál (azaz 1 kávéskanál) sütőpor
  • só, bors
  • 1/4 csésze kukoricaliszt
  • 1/4 csésze liszt
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • a tálaláshoz só és tejföl

*ha konzerv, leszűrve, ha mirelit legalább félig felengedve

A hozzávalókat összekeverem, és egy jó nagy serpenyőt közepes lángon felmelegítek (nálam ez 6-os fokozat a 9-ből). A serpenyőbe egy evőkanál olajat öntök, és oldalanként pár perc alatt megsütöm az evőkanálnyi palacsintákat (egy nagyobb – 28-30 cm-es serpenyőben pár adagban meg lehet sütni az egészet). Minden adag előtt egy újabb kanál olajat öntök a serpenyőbe. Ha szükséges, 150 fokos sütőben tartom őket melegen. Sóval és tejföllel tálalom.

Elvileg négy adag, reggelire vagy vacsorára kizárólag ezt fogyasztva szerintem nincs annyi.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zöldséges szendvics – “Végigfőzni a Meatless-t” Dobpergés, tádám, első recept a könyvből: egy szuper zöldséges szendvics.Eredeti nevén California Veggie Sandwich.Hosszan nem is részletezném. Hozzávalók: 2 szelet kenyér, kicsit megpirítva (lehetőleg magos) lágy zöldfűszer… Tovább
  • Tofu-rántotta – “Végigfőzni a Meatless-t” A múltkori tofus ételhez csak fél csomag kellett, úgyhogy másnap reggel ezt reggeliztük. “Rántotta” tofuból. Némi zöldfélével. Amúgy elég vicces, tényleg egész rántotta-szerű. Persze ebbe is kellett volna egy kanál reszelt g… Tovább
  • Fánk Nem vagyok nagy fánk fogyasztó, de néha elcsábulok egy darabra a gyorséttermekben. Nem értem a filmekben a rendőröket, akik egy hatalmas doboznyit meg tudnak enni belőle egy ültő helyükben. Én erre képtelen vagyok. Ipari … Tovább
  • Német palacsinta – “Dutch baby pancake” Magyarul német, angolul dutch (holland)? Hogy is van ez… így :-)Pennsylvania-i holland = német, meg egy kis félrefordítás, meg amúgy is lehet, hogy egy kislány találta ki a nevet.A lényeg: egy kis turmixolás, 20 perc a sütőb… Tovább
  • Csicseriborsó-krém retekkel és bazsalikommal – “Végigfőzni a Meatless-t” Szeretem a hummuszt, de csicseriborsó-krém témakörben ez még sokkal jobb. Szerintünk legalábbis. Sokkal frissebb íze van. Hűtőben eláll 3 napig, de a bazsalikom hamar elszíneződik, ezért azt érdemes csak fogyasztás előtt bel… Tovább

2 megjegyzés:

Beastie írta...

Juj de jó ötlet :-)

Beastie írta...

kiváló, már másodszorra készült el :) köszi. a 1/3 csésze helyett 3 ek liszt került bele ... bár van csészém.